Monday 20 August 2007

Χιλιάδες προφίλ παιδεραστών απομακρύνονται από το MySpace

Νέα Υόρκη:



Η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης MySpace ανακοίνωσε ότι εντόπισε και διέγραψε τα προφίλ ακόμα 29.000 ατόμων που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα, σε μια οργανωμένη προσπάθεια να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες του.



Ο αριθμός είναι τετραπλάσιος από αυτόν που είχε αναφέρει η εταιρεία τον Μάιο.

Ο δικτυακός τόπος δέχεται έντονες επικρίσεις στη διάρκεια του τελευταίου έτους έπειτα από την καταδίκη χρηστών του για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών. Στα τέλη του 2006, η MySpace ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία επιβεβαίωσης δεδομένων Sentinel Tech Holdings για να δημιουργήσει την πρώτη βάση δεδομένων με τους καταγεγραμμένους σεξουαλικούς παραβάτες στο σύνολο των ΗΠΑ.



Με τη βοήθεια του συστήματος παρακολούθησης αναγνωρίστηκαν και διαγράφηκαν τον Μάιο 7.000 από τις περίπου 180 εκατ. σελίδες χρηστών. Η έρευνα συνεχίστηκε και αποκάλυψε ακόμα 29.000 χρήστες που πρέπει να διαγραφούν από την υπηρεσία.

Τα άτομα που έχουν καταδικαστεί στις ΗΠΑ για βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση ή παιδεραστία είναι υποχρεωμένα από το νόμο να δηλώνουν τον τόπο κατοικίας τους και άλλες προσωπικές πληροφορίες στις τοπικές αρχές. Μέχρι σήμερα τα δεδομένα αυτά ήταν διαθέσιμα μόνο σε πολιτειακό επίπεδο.



Ο γενικός εισαγγελέας της Βορείου Καρολίνας Ρόι Κούπερ, ένας από τους πολλούς γενικούς εισαγγελείς που απαίτησαν από τη MySpace να λάβει μέτρα, προωθεί τώρα νομοθεσία που θα υποχρέωνε τα παιδιά να ζητούν τη συγκατάθεση των γονιών τους για την εγγραφή τους σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες οι χρήστες δημιουργούν προφίλ με φωτογραφίες, μουσική, κείμενα και άλλα προσωπικά στοιχεία.



http://tech.pathfinder.gr/tech/297774.html




ΓΟΝΕΙΣ, ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

ΟΤΑΝ ΣΕΡΦΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

4 comments:

  1. Είναι ένα πολύ καλό μέτρο για την προστασία των αθώων αυτών ψυχών. Είναι τα εύκολα θύματα ατόμων επικίνδυνων. Εύχομαι να είναι μια κίνηση με συνέχεια και όχι ένα πυροτέχνημα
    Να είμαστε φίλοι μου όλοι καλά
    Agorafoviagr

    ReplyDelete
  2. Στο Myspace διαγραφουν προφιλ...και στο Limewire κυκλοφορει ελευθερα υλικο παιδικης πορνογραφιας...Τι να λεμε τωρα...;

    ReplyDelete
  3. Πού είναι οι εισαγγελείς;; που είναι οι ΅αρμόδιοι΅;; Δεν θέλω να εκφραστώ όπως τους αξίζει, σέβομαι τη σελίδα...
    Δε θέλουν να παρέμβουν, μας εμπαίζουν κανονικά.
    Είμαι εξοργισμένη

    ReplyDelete
  4. Φίλε μου Πρέζα TV σαν τη Λερναία Ύδρα έχει καταντήσει αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο....Φίλη μου melissa η οργή είναι και σε εμένα μέσα. Δεν είναι όμως ο καλύτερος σύμβουλος. Ξέρεις πόσες φορές κρατιέμαι να μη γράψω με όσα διαβάζω γιατί θα βγάλω πολύ θυμό. Πολύ ένταση. Πρέπει αν και σε τέτοια θέματα αν και είναι πολύ δύσκολο, να είμαστε ψύχραιμοι. Θα το γράψω ξανά (το έχω γράψει και σε άλλα ποστ μου), πόσο πολιτισμένοι είμαστε με φαινόμενα σαν αυτό σε τόσο μεγάλη έκταση; Πόσο μπροστά πάμε όταν οι παιδόφιλοι πάνε να κάνουν στην Ολλανδία κόμμα; Μπροστά μας θα τα βρούμε αυτά που σπέρνουμε στα παιδιά. Τους σπέρνουμε βία, σεξ, αίμα, μίσος, άγχος, δυστυχία. Θα μας τα ανταποδώσουν κάποια από αυτά τα παιδιά. Αν σήμερα είναι τα θύματα, αύριο μπορεί να είναι οι θύτες. Πως όμως να μην είναι με αυτά που βιώνουν; Κάποιοι όμως τότε θα τα κατηγορήσουν ότι εκείνα φταίνε και όχι όσοι τους τα μάθανε!! Τα πονηρεύουν κάποιοι τα παιδιά. Σε μια ηλικία που πρέπει να παίζουν με κούκλες κάποιοι τα κάνουν σκεύη ηδονής (σεξουαλικής). Μια ζωή μετά αυτά τα παιδιά θα κουβαλάνε αυτά τα ψυχικά τραύματα.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki