Friday 28 September 2007

Βιρμανία: «Δώστε μας δημοκρατία!»

Μιανμάρ: Η οργή ξεχειλίζει στον κυβερνοχώρο για τα δραματικά γεγονότα
Παγκόσμια οργή και συγκίνηση προκαλούν τα δραματικά γεγονότα στη Μιανμάρ,
που ξεχείλισε με τις εικόνες των ματωμένων σανδαλιών στους δρόμους και την ομολογία των στρατηγών πως σκότωσαν χθες εννέα ανθρώπους- συμπεριλαμβανομένου ενός Ιάπωνα δημοσιογράφου.

Συγκίνηση γιατί οι διαδηλωτές, με επικεφαλής τους λιγοστούς μοναχούς που δεν έχουν συλληφθεί, επιμένουν να φωνάζουν «Δώστε μας δημοκρατία!».Η χούντα που κυβερνά τη χώρα εδώ και 45 χρόνια κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να καταστείλει την εξέγερση και ταυτόχρονα να κλείσει το μικρό παράθυρο της Μυανμάρ στον κόσμο.

Κλείνει τα Ίντερνετ καφέ, περιορίζει την πρόσβαση στο Ίντερνετ και την κινητή τηλεφωνία, κόβει τηλέφωνα, αποκλείει blog... Σε πείσμα όλων αυτών των προσπαθειών, ωστόσο, πολίτες- δημοσιογράφοι εξακολουθούν να τροφοδοτούν με πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο και συγκλονιστικές περιγραφές το Ίντερνετ, κυρίως blog και ιστοσελίδες διαφωνούντων του εξωτερικού, χρησιμοποιώντας ακόμα και ηλεκτρονικές ευχετήριες κάρτες ως καμουφλάζ για να ξεγελάσουν το καθεστώς.

Φωνές από τον κυβερνοχώρο
«Προς όλους τους φίλους, η κατάσταση είναι πραγματικά άσχημη στη Γιανγκόν, σας παρακαλούμε αν μπορεί κάποιος να κάνει κάτι για τη χώρα μας, αυτή τη στιγμή η Γιανγκόν μοιάζει με πολεμική ζώνη, ακόμα και σε ένα δημοτικό σχολείο έριξαν δακρυγόνα, αλλά οι άνθρωποι δεν σταματούν τις διαδηλώσεις, όλο και περισσότεροι κατεβαίνουν στους δρόμους». ΚΟ ΧΤΙΚΕ, ΒΙΡΜΑΝΟΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ (ko-htike.blogspot.com/)  

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί στους δρόμους της Γιανγκόν. Ο στρατός όμως απομακρύνει τα πτώματα για να κρύψει την απάνθρωπη βία που ασκεί σε αμάχους. Τώρα πυροβολούνται στους δρόμους ακόμα και απλοί θεατές, που δεν συμμετέχουν στις διαδηλώσεις» ΒΑΪ, ΓΙΑΝΓΚΟΝ, στο ΒΒC «Μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια όταν άκουσα ότι οι μοναχοί, αφού τους ξυλοκόπησαν και τους πυροβόλησαν και τους πέταξαν δακρυγόνα, είπαν στους αμάχους να μη συμμετέχουν άλλο στις διαδηλώσεις γιατί μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, και πως θα προσευχηθούν για τους στρατιώτες, στέλνοντάς τους “μέτα” (ανεπιφύλακτη αγάπη και καλοσύνη)» ΝΙΤΣΙΚΟΛΑ, ΒΙΡΜΑΝΗ ΜΠΛΟΓΚΕΡ (www.moeyyo.com/ΜΜ/)

«Χθες το βράδυ, ήρθαν στο μοναστήρι. Μόνο 20 μοναχοί γλίτωσαν από τους 200. Οι στρατιώτες ήρθαν μέσα στη νύχτα και ξυλοκόπησαν τους μοναχούς. Τους χτύπησαν και τους φόρτωσαν σε ένα φορτηγό, σαν ζώα. Ακούγαμε πυροβολισμούς, ουρλιαχτά και φωνές» ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΓΙΑΝΓΚΟΝ, στο ΒΒC

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki