Wednesday 10 October 2007

Νέες συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

10/10/2007
Τρεις Έλληνες, συνελήφθησαν από το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος (σε συνεργασία με την Γιουροπόλ). Οι τρεις Έλληνες αγόραζαν μέσω Internet αρχεία με παιδική πορνογραφία. Το υλικό εντοπίστηκε στα σπίτια τους σε Αθήνα και Πάτρα. Κατασχέθηκαν επίσης 6 σκληροί δίσκοι, 49 cd με σκληρό πορνό και πιστωτικές κάρτες. Διαπιστώθηκε επίσης πως διέθεταν προς πώληση στο διαδίκτυο ανάλογα βίντεο.
Λεπτομέρειες από την Εφημερίδα Εθνος

Στη φάκα κύκλωμα παιδόφιλων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Διεθνές κύκλωμα παιδόφιλων, που διακινούσε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ, εξαρθρώθηκε έπειτα από γιγαντιαία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες στην Ευρώπη.
Δεκάδες συλλήψεις έγιναν σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πέντε άτομα που συμμετείχαν στο δίκτυο εντοπίστηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης που οργάνωσε και κατηύθυνε η EUROPOL, σε συνεργασία με όλες τις Αρχές των χωρών που συμμετείχαν.Στην επιχείρηση, που έφερε την κωδική ονομασία «Coala», συμμετείχαν από την αρχή και αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι βρίσκονταν συνεχώς στην έδρα του ειδικού οργάνου της EUROPOL για την παιδική πορνογραφία.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου τρεις μήνες, όταν συνελήφθη στην Ιταλία ένας Ιταλός ο οποίος φέρεται ως ο παραγωγός και προμηθευτής του ειδεχθούς υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Τα βίντεο
Ο Ιταλός ταξίδευε συνεχώς στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ και στα Βαλκάνια, όπου ερχόταν σε επαφή με συνεργάτες του οι οποίοι έβρισκαν παιδάκια και τα εξανάγκαζαν σε σεξουαλική συνεύρεση με ενηλίκους ενώ αυτός βιντεοσκοπούσε.
Στη συνέχεια, ο Ιταλός μέσω της ιστοσελίδας του πουλούσε το αποκρουστικό θέαμα σε χιλιάδες παιδόφιλους χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.
Όταν ολοκληρώθηκε η συλλογή στοιχείων, αποφασίστηκε η ταυτόχρονη έφοδος, χθες, σε σπίτια επισκεπτών της ιστοσελίδας σε όλη την Ευρώπη.
Στην Ελλάδα έγιναν συντονισμένες έρευνες σε δύο σπίτια στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Πάτρα, όπου κατασχέθηκαν πάνω από 50 CD-Rom με πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, έξι σκληροί δίσκοι και άλλα πειστήρια τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.Οι πέντε εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία.
Το πρόβλημα είναι ότι με βάση την ελληνική νομοθεσία οι κατηγορούμενοι είναι δύσκολο να καταδικαστούν (!!!) αν δεν στοιχειοθετηθεί σε βάρος τους κερδοσκοπία, γι αυτό από την Αστυνομία έχει ζητηθεί να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν και που μπορούν να αποδοθούν σε κερδοσκοπία από διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

17/08/2007

Τεράστιο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας σε 106 χώρες εξάρθρωσε η γερμανική αστυνομία. Μόνο στη Γερμανία από το καλοκαίρι του 2006 έχουν εντοπιστεί 700 άτομα που πρότειναν σε άλλους ή κοίταξαν σελίδες στο Ίντερνετ, που περιείχαν πορνογραφικό υλικό με πρωταγωνιστές παιδιά. Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ένας άνδρας από το Κάμενζ της Σαξονίας, αφού στο σπίτι του βρέθηκαν 39.000 αρχεία με εικόνες παιδικής πορνογραφίας, καθώς και πολλά CD και DVD.
Στην Ισπανία έχουν συλληφθεί περισσότερα από 60 άτομα, ενώ στην Αυστραλία έχουν εντοπιστεί 70 ύποπτοι και τέλος στη Νέα Ζηλανδία άλλοι 28.

1 comment:

  1. Ετοιμαζω κειμενο για το εν λογο θεμα στο Blog που θα βγει την επομενη εβδομαδα και ηθελα τη συμμετοχη σου!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki