Friday 5 October 2007

Παιδιά και τηλεόραση

Γονείς, κλείστε την TV όταν είναι μπροστά τα παιδιά

ΕRΤ3.GR

Οι γονείς που φοβούνται ότι η τηλεόραση χαλάει το μυαλουδάκι των νηπίων τους, πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να αποτρέψουν τους πιθανούς κινδύνους με το να κλείσουν το «χαζοκούτι» και να το απομακρύνουν από το παιδικό δωμάτιο. Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ σημειώνουν ότι, δεν έχει σημασία μόνο το πόσες ώρες περνάνε μπροστά στην τηλεόραση τα παιδιά, αλλά, και σε ποια ηλικία παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα.

Ορισμένα από τα ευρήματα της έρευνάς τους: Τα παιδιά που έβλεπαν δύο ή περισσότερες ώρες τηλεόραση ημερησίως σε ηλικία 30-33 μηνών, αλλά μείωσαν το χρόνο παρακολούθησης έως την ηλικία των 5,5 ετών, δεν είχαν σημαντικά προβλήματα κοινωνικής συμπεριφοράς. Εκείνα που δεν έβλεπαν πολύ τηλεόραση ως νήπια αλλά "κόλλησαν" στην τηλεόραση (δύο ώρες και πλέον ημερησίως) στα 5,5 χρόνια τους, είχαν προβλήματα κοινωνικών δεξιοτήτων. Εκείνα που διατήρησαν τη συνήθεια να βλέπουν πολύ τηλεόραση από τα 2,5 έως τα 5,5 χρόνια είχαν ελλείψεις σε κοινωνικές δεξιότητες, καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς και έλλειψης προσοχής.
Με βάση τις αναφορές των Αμερικανών γονέων, το 40% των παιδιών ηλικίας 5,5 ετών έχουν τηλεοράσεις στα υπνοδωμάτιά τους, παράγοντας που έχει συνδεθεί με προβλήματα ύπνου. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Pediatrics» των ΗΠΑ.

2 comments:

  1. Κλείστε την τηλεόραση και ασχοληθείτε με τα χαμομηλάκια σας.
    Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι γονείς.
    Ευχαριστώ που υπάρχετε

    ReplyDelete
  2. ne etsi einai..
    aloste i tileorasi ''sou katapata tin eleftheria tou eleftherou dikeomatos tou anthropou pou exei o anthropos oste na sou perasi sto mialo tin dikia tou eleftheria''

    i t.v viorompotizi to mialo tou anthropou oste na tou elenxi tin siniditotita tou.
    :?????

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki