Sunday 25 November 2007

Νόμος για την αντιμετώπιση της παιδεραστίας

Σκληρή αντιμετώπιση της παιδεραστίας
Ποινές μέχρι ισόβια, φρένο στην παραγραφή αδικημάτων
με το νέο νομοσχέδιο
 
Κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο που ρυθμίζει ειδικά θέματα για την αντιμετώπιση των παιδεραστών από τη Δικαιοσύνη αλλά και επιβάλλει σκληρές ποινές και θεσπίζει μέχρι και μετά την ενηλικίωση τη δυνατότητα καταγγελίας που θα οδηγήσει σε δίωξη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νέος νόμος θα επιταχύνει δραστικά την εκδίκαση υποθέσεων παιδεραστίας, ενώ οι ποινές που θα επιβάλλονται θα είναι κατά πολύ σκληρότερες και θα φτάνουν ως τα ισόβια.
Η κυριότερη ωστόσο ρύθμιση σε ότι αφορά την απόδοση δικαιοσύνης είναι η επέκταση του χρόνου μετά τον οποίο παραγράφονται αδικήματα σχετικά με την παιδεραστία.
Συγκεκριμένα, η νομοθεσία ορίζει ότι εάν ένα αδίκημα δεν καταγγελθεί ή δεν ασκηθεί δίωξη μέχρι και πέντε χρόνια μετά την τέλεσή του, παραγράφεται.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, ο χρόνος παραγραφής θα είναι τρία έτη από την ενηλικίωση του θύματος, ανεξάρτητα από το χρόνο τέλεσης, ώστε να μπορούν τα θύματα ως ενήλικες να καταγγείλουν τέτοια συμβάντα (ειδικά δε, όταν οι δράστες προέρχονται από το οικογενειακό περιβάλλον).

Αγαπημένοι μας φίλοι,
έρχεται, κατά τα φαινόμενα, ο νομοθέτης να καλύψει ένα κενό στην καταστολή της παιδοφιλίας και της κακοποίησης των παιδιών. Ένα νομοθετικό πλαίσιο, αυστηρότερο του προηγουμένου θα υπάρχει προκειμένου να προστατεύονται τα χαμομηλάκια.

Είναι ένα βήμα αυτό, ένα.
Ξύπνησε η ελληνική πολιτεία και μέσα στην παραζάλη της αποφάσισε κάτι να κάνει, αλλά, ως συνήθως, άρχισε από το τελευταίο, απαραίτητο αλλά τελευταίο.
Έφτασε ο νομοθέτης στη σύλληψη των παιδόφιλων χωρίς να λάβει υπόψη του ότι ελάχιστες των περιπτώσεων καταγγέλονται, ελάχιστοι κακοποιοί παιδόφιλοι, αιμομίκτες, συλλαμβάνονται.
Το πρόβλημα έχει ρίζες βαθιές και η θεραπεία του πρέπει με τις ρίζες αυτές να ασχοληθεί και αυτές να γιατρέψει.

Είναι πολυσύνθετο το τεράστιο αυτό θέμα.
  • Τα κακοποιημένα παιδάκια δεν μιλούν.
  • Η οικογένεια καλύπτει, σκεπάζει τα εγκλήματα.
  • Ενημέρωση δεν υπάρχει.
  • Το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν ενημερώνει τα χαμομηλάκια για τα δικαιώματά τους.
  • Δεν υπάρχουν ειδικοί παιδοψυχολόγοι στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, μιας Παιδείας ευρύτατης που θα προλαβαίνει το έγκλημα, αφού, όταν συντελεστεί, η θεραπεία των ψυχών και των σωμάτων των παιδιών είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ...

1 comment:

  1. Είναι απίστευτο! Σήμερα άκουσα στις ειδήσεις ότι μόλις το 15% των περιπτώσεων παιδεραστίας καταγγέλλεται στις αρχές και ότι ΜΟΝΟ το 3% φτάνει σε καταδίκη του θύτη! Και θέλουμε να λέμε ότι ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία...

    CrazyTourist2

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki