Wednesday 23 January 2008

«Χορεύουν» οι παιδόφιλοι στο internet

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ

ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;
 
Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες που έκανε ο προϊστάμενος της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης στην επιτροπή έρευνας και τεχνολογίας στη Βουλή για τα εγκλήματα παιδοφιλίας μέσω του διαδικτύου, αλλά και τα κενά του νόμου που υπάρχουν και ουσιαστικά οδηγούν σε ατιμωρησία τους δράστες.
Ο κ. Σφακιανάκης αποκάλυψε περιπτώσεις όπου η υπηρεσία εντοπίζει παιδόφιλους να «ψαρεύουν» όπως είπε παιδιά στο διαδίκτυο, αλλά ο εισαγγελέας δεν χορηγεί άρση του απορρήτου επειδή δεν προβλέπεται από τον σχετικό νόμο έγκλημα παιδοφιλίας μέσω Ίντερνετ.

«Είμαστε με τα χέρια ψηλά» είπε ο κ. Σφακιανάκης και πρόσθεσε κάθε μέρα οι παιδόφιλοι είναι στα chat και με την ανοχή του νόμου «χορεύουν».

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του για τις προαναγγελίες αυτοκτονιών που κάνουν παιδιά μέσω του διαδικτύου, όπου επίσης ο νόμος δεν προβλέπει άρση του απορρήτου με συνέπεια οι αρχές να βρίσκουν τα στοιχεία με τα χίλια ζόρια και χωρίς τη βοήθεια της πολιτείας.

Ο εθισμός στο Ίντερνετ όπως αποκάλυψε ο προϊστάμενος της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι τέτοιος που παιδιά διαγωνίζονται για το ποιος θα κάτσει περισσότερες ώρες και ανέφερε ως παράδειγμα μαθήτρια η οποία σε ένα μήνα συμπλήρωσε 15 εικοσιτετράωρα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

22.1.2008

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki