Thursday 22 May 2008

Το πορτρέτο του παιδόφιλου

Του Κ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εχει μέση-ανώτερη μόρφωση, έχει δική του οικογένεια ή μένει ακόμα με τη μαμά και τον μπαμπά αν και πλησιάζει τα σαράντα, μιλάει ξένες γλώσσες, έχει γνώσεις οικονομικών και πολλές συναλλαγές με τράπεζες και επάγγελμα που θεωρείται καταξιωμένο και ζηλευτό.

Είναι ο παιδόφιλος του Ιντερνετ, ο σεξουαλικά διεστραμμένος που στον τοίχο του δωματίου όπου βρίσκεται ο υπολογιστής με τις φρικώδεις εικόνες, όλο και κάποιο πτυχίο είναι κρεμασμένο. Οικονομόλογου, μαθηματικού, δημοσιογράφου, διδακτορικό τίτλο και άλλα.
Ούτε πρωτοφανής ούτε πρωτόγνωρη είναι η συμμετοχή ανθρώπων κοινωνικά, οικονομικά ή επαγγελματικά καταξιωμένων σε τέτοιες υποθέσεις και κακώς πέσαμε τώρα «από τα σύννεφα».
Ηδη από το 2000 κι έπειτα, τουλάχιστον 120 άνθρωποι, συνέλληνες της διπλανής πόρτας, «καθωσπρέπει», «υπεράνω», αποκατεστημένοι και με όλα τα καλά του Θεού στη ζωή τους έχουν συλληφθεί για υποθέσεις διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω του Διαδικτύου.
Απλωμένες σε χιλιάδες sites στο Ιντερνετ είναι οι φωτογραφίες που εμπορεύονται οι παιδόφιλοι σε όλο τον κόσμο και αυτό που συγκεντρώνει τη μεγάλη προσοχή των ερευνών είναι η διαπίστωση των χωρών στις οποίες έχουν παραχθεί.
Η ανάλυση των φωτογραφιών που κατασχέθηκαν στην πρόσφατη υπόθεση αναμένεται να οδηγήσει στο συμπέρασμα αν φωτογραφίες με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις των παιδιών έχουν παραχθεί και στην Ελλάδα. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει. Ενα μικρό σημάδι, ένα κομμάτι πανιού, ένα σημείο του χώρου που φαίνεται στο φόντο των φωτογραφιών είναι δυνατόν να παραπέμψει σε κάτι ελληνικό.
Πριν από τρία χρόνια, ένας παιδόφιλος που διακινούσε σκληρές πορνό φωτογραφίες με παιδιά από το σπίτι του στο Πήλιο πιάστηκε και λόγω του γεγονότος ότι από την ανάλυση των φωτογραφιών φάνηκε ένα μικρό κουτί πάνω σε ένα στύλο που τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για κουτί της ΔΕΗ σε επαρχιακή κολόνα. Από τον αριθμό του κουτιού διαπιστώθηκε η περιοχή, στοιχείο που λειτούργησε υποβοηθητικά στον εντοπισμό του υπόπτου.
Με κάρτα
Πολλές από τις περιπτώσεις ανθρώπων που εξαργυρώνουν τις διαστροφές τους με τις πιστωτικές τους κάρτες στο Δίκτυο πράγματι προκάλεσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Μα πρώτα απ' όλα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδιαίτερα του διοικητή του, αστυνόμου Μ. Σφακιανάκη, που προ ημερών, πριν εξαρθρωθεί η τελευταία υπόθεση με τους περίπου είκοσι εμπλεκομένους, σε συνέντευξή του στην «Ε» είχε απαντήσει σε ερώτηση για το ποιοι είναι οι πιο περίεργοι εγκληματίες του Ιντερνετ: «Αυτοί που επιδίδονται στη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, οι παιδόφιλοι. Είναι συνηθισμένοι, καθημερινοί άνθρωποι, της διπλανής πόρτας που λέμε, πολλές φορές οι πράξεις τους είναι ανατριχιαστικές. Δεν θα ξεχάσω τη φράση ενός Ελληνα που είχαμε πιάσει πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα που μας είχε πει ότι λυπόταν που δεν πρόλαβε να "πάει" και με άλλα παιδιά».
Υπολογίζεται ότι καθημερινά περισσότεροι από 15.000 Ελληνες, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις των ηλεκτρονικών τους ιχνών, επισκέπτονται sites του Διαδικτύου με σεξουαλικό περιεχόμενο και περίπου το 10-15% αυτών αναζητούν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο τζίρος αυτής της βιομηχανίας κατασκευής, απαθανάτισης και διακίνησης του παιδοφιλικού υλικού είναι ανυπολόγιστος.
Αρκεί να αναφερθεί ότι μόνο στον τραπεζικό λογαριασμό μιας εργάτριας από τη Θεσσαλονίκης που κατηγορείται για συμμετοχή στην τελευταία υπόθεση βρέθηκε το ποσόν των 60.000 ευρώ.
Αυτό, όμως, που κρίνεται περισσότερο ανησυχητικό είναι ότι το ηλικιακό όριο των αναζητητών αυτού του ανατριχιαστικού περιεχομένου ολοένα και κατεβαίνει. Για του λόγου το αληθές, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο συνελήφθη ένας 15χρονος μαθητής στην Αθήνα. Διακινούσε σκληρό παιδοφιλικό υλικό και στους αστυνομικούς είπε ότι δεν έβγαζε χρήματα αλλά το έκανε απλώς για να εντυπωσιάσει τους φίλους του στο Διαδίκτυο.
Καθωσπρέπει
Μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις ανθρώπων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα του «καθωσπρέπει παιδόφιλου» είναι οι ακόλουθες:
**Πρώην στέλεχος της αμερικανικής βάσης του Ελληνικού, 72 ετών και πτυχιούχος της άλλοτε Ανωτάτης Εμπορικής. Από το δωμάτιό του στο σπίτι του στην Κηφισιά αγόραζε φωτογραφίες σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών ακόμα και ηλικίας τριών ετών. «Αν είστε μάγκες, σπάστε τους κωδικούς», είχε πει τον περασμένο Ιανουάριο στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.
**Καθηγητής γερμανικών στα Γιαννιτσά Πέλλας, 27 ετών. Μεταξύ των γυμνών κοριτσιών, φωτογραφίες των οποίων διακινούσε υπήρχαν και κοπέλες του φροντιστηρίου στο οποίο δίδασκε. **Οικονομολόγος που ζει στην Αθήνα, 39 ετών. Με υψηλή θέση σε ιδιωτική εταιρεία συνελήφθη, τον περασμένο Μάρτιο, την ώρα που διακινούσε φωτογραφίες ενός βιασμένου παιδιού που έκλαιγε. **Δημοσιογράφος που εργαζόταν στο γραφείο Τύπου της ΓΣΕΕ. Συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2004 με την κατηγορία της ηλεκτρονικής μαστροπείας. Εκλεινε, μέσω του υπολογιστή του, ραντεβού σε γυναίκες που εκδίδονταν.
**Στέλεχος μεγάλης βιομηχανίας στο Βόλο, 48 ετών. Είχε νοικιάσει σπίτι στην Πορταριά του Πηλίου και είχε φτιάξει ηλεκτρονική σελίδα με 25.000 φωτογραφίες παιδιών σε σεξουαλικές συνευρέσεις με ενηλίκους. Συνελήφθη τον Ιούλιο του 2003.
Ανθρωποι που σε άλλες συνθήκες θα μπορούσαν και να προκαλέσουν αισθήματα θαυμασμού για τη δουλειά ή τις γνώσεις τους. Και αυτό που ποτέ δεν περίμεναν είναι να δουν το όνομά τους σε δικογραφία με την ένδειξη «διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω Διαδικτύου».


πηγή: Ελευθεροτυπία 22-10-2005

2 comments:

  1. Για να δουμε πως θα φανει σε αυτούς τους τύπους αν τους δεσουμε σε δυο παλουκια και βαλουμε ζωα να τους βιασουν, όπως έκαναν και εκείνοι στα ανυπεράσπιστα παιδάκια.

    Και πότε θα μάθουμε ότι δεν υπάρχουν πια άνθρωποι "υπεράνω υποψίας";

    Η διαστροφή δεν γνωρίζει ηλικία, επάγγελμα, μόρφωση, κοινωνική θέση.

    Το ακόμα πιο λυπηρό όμως είναι το εξής: που βρίσκουν τα θύματά τους;

    Δυστυχώς υπάρχουν "γονείς" που τα πουλάνε; δίνουν τα βλαστάρια τους για ένα κομμάτι ψωμί; μήπως αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες;

    Το ξέρω ότι ως σκέψη είναι αρρωστημένη αλλά... δυστυχώς μήπως είναι μία πραγματικότητα;

    ReplyDelete
  2. einai to potiri tis psixis pou einai gemato apo anomali diestrameni aftoikanopoiisi...
    einai ta koprana tis arostimenis psixis ton anthropon pou skopimos katastrefoun athoes psixoules...

    exo pola na po..ma den empistevome oute kai to xamomilaki..
    dioti apo tin stigmi pou iparxi thriskia stin ellada pou exi dikeoma o pistos pou aniki se ''aftin'' na viazi kai na skotoni paidi otan afto aniki se xristianous...
    gia diavaste to talmoud... akei einai gramena..
    ma kai an den akougete ston lao..einai giati o idios o nomos tous p[rostatevei dioti oi kratontes ton nomon ton anthropon einai ...tektones...masonoi...sioniste...
    otan diavaste to talmoud..tote tha dite diati den vrethikan paidakia san kai ton aleks...




    sas evala tin anartisi afti se ling...


    na eistai kala...ma kai polemiste gia tin alithia...
    kai oxi mono ta diestramena na dixnete..
    ma afta pou ta diestramena therapevoun...

    ioannis vasilef ton mpastardon paidiwn ton thewn tis gis .

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki