Tuesday 6 May 2008

Μήπως έχετε δει αυτόν τον άντρα?

Διεθνής έρευνα για παιδεραστή

Τρίτη, 06.05.08

Η Interpol εξέδωσε την Τρίτη για δεύτερη φορά σε διάστημα επτά μηνών διεθνές ένταλμα έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ύποπτου για παιδεραστία, ο οποίος σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό της εγκληματολογικής αστυνομίας δημοσίευσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλές φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται ο ίδιος να κακοποιεί παιδιά.
Η Interpol που εδρεύει στη Λυών της Γαλλίας δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της έξι φωτογραφίες ενός λευκού άνδρα, ύποπτου για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών αγοριών ασιατικής καταγωγής, ηλικίας 6 έως 10 ετών, από τον Απρίλιο του 2000 έως τον Μάιο του 2001 στη νοτιοανατολική Ασία.
«Είναι ένας λευκός άνδρας μιας κάποιας ηλικίας. Πρέπει να είναι μεταξύ 50 και 70 ετών. Δεν γνωρίζουμε τίποτε για το πού βρίσκεται, ούτε για τη χώρα από την οποία κατάγεται, αν και κατά τα φαινόμενα πρέπει να προέρχεται από δυτική χώρα, από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία», δήλωσε ο αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών, αρμόδιος για την προστασία των παιδιών, Ιβ Ρολάν.
Είναι η δεύτερη φορά που η Interpol αποφασίζει να απευθύνει έκκληση στον κόσμο διεθνώς για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ύποπτου για παιδεραστία, μετά την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης Vico που συνέβαλε τον Οκτώβριο στη σύλληψη ενός άνδρα που κακοποιούσε σεξουαλικά μικρά παιδιά.
Η Interpol προχώρησε σε μια καινοτομία στις 8 Οκτωβρίου και παράλληλα με το διεθνές ένταλμα έρευνας για τον εντοπισμό ενός παιδεραστή, απηύθυνε έκκληση για μάρτυρες, δημοσιεύοντας τέσσερις αποκρυπτογραφημένες φωτογραφίες του άνδρα, οι οποίες είχαν ληφθεί από το διαδίκτυο και τον έδειχναν να κακοποιεί σεξουαλικά μικρά αγόρια.

Η έρευνα επέτρεψε τη σύλληψη ενός 32χρονου Καναδού στις 19 Οκτωβρίου στην Ταϊλάνδη. Arrested

1 comment:

  1. Το CNN σημερα (18:30) ανακοινωσε την συλληψη του.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki