Monday 21 July 2008

άνθρωποι και Κτήνη


H κτηνωδία στον Πόρο
Υπάνθρωποι στο Πόρο έριξαν οξύ σε σκυλί
ΣΟΚ με την κακοποίηση του σκύλου ΛΗΟ στον Πόρο

Τον βρήκαμε βαριά κακοποιημένο την Τρίτη το μεσημέρι 15 Ιουλίου στο Νεώριο, στον Πόρο Τροιζηνίας. Αργότερα μάθαμε πως ήταν ένα χαρούμενο αδέσποτο σκυλί που άκουγε στο όνομα Λήο
(Leo). Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας για το τι βλέπαμε. Το ΣΟΚ ήταν οδυνηρό, απόλυτο.
(Περιγραφή και φωτογραφίες θα βρείτε σε πολλά blogs και στο group http://groups.google.com/group/anadasosi/)

Τον είχαν περιλούσει πολύ πρόσφατα, ίσως εκείνο το πρωί, με βαριάς μορφής χημικά, κάποιο δραστικότατο οξύ, σαν βιτριόλι, σαν ακουαφόρτε, η κάτι τέτοιο τέλος πάντων που να προξενήσει αυτή την αποτρόπαιη και ανήκουστη βλάβη σε μια ζωντανή ύπαρξη. Είναι προφανές ότι κάποιον ή κάποιους «ενόχλησε» το σκυλί και σαν «τιμωρία» ξέσπασαν τα απάνθρωπα τερατώδη ένστικτα τους σε μια αβοήθητη ύπαρξη με αυτόν τον κακουργηματικό τρόπο. Η λύπη και η αγανάκτηση μας ατελείωτη. Κάποιος που κυκλοφορεί ανάμεσα μας στο όμορφο νησί, είναι ένας αδίστακτος βασανιστής ένας υπάνθρωπος που λογικά δεν έχει θέση στην κοινωνία μας και θα έπρεπε να βρίσκεται κάπου αλλού κλεισμένος.

Το λυπηρό είναι ότι στις εκκλήσεις μας για βοήθεια σε φιλοζωικές οργανώσεις,

Σε ιατρεία, ιατρούς, ακόμη και σε κάποιο κανάλι συναντήσαμε μια παράξενη αδιαφορία που μας ξένισε.

Έτσι μερικοί, ελάχιστοι άνθρωποι ξεκινήσαμε αμέσως με προσωπικές προσπάθειες να χορηγήσουμε κάποια θεραπευτική φροντίδα αλλά και παροχή τροφής. Ακλουθώντας τηλεφωνικές συμβουλές από κτηνίατρο πλύναμε τις πληγές, χορηγήσαμε αντιβιοτικά φάρμακα, και τροφή (μόνο με σύριγγα και με μεγάλη δυσκολία), όλο το περασμένο εικοσιτετράωρο. Όμως είναι φανερό ότι το ζώο χρειάζεται άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη την οποία δεν μπορέσαμε να επιτύχουμε χθες παρά τις προσπάθειες μας.

Σήμερα πάντως θα τον μεταφέρουμε οπωσδήποτε στην Αθηνά, αναγκαστικά σε ιδιωτική κλινική γιατί είναι άκρως απαραίτητη η ιατρική του παρακολούθηση και περίθαλψη.

Ο ΛΗΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, σε πείσμα εκείνων που θέλησαν να τον θανατώσουν με τόσο βάρβαρο τρόπο.

Επίσης, από πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, την περασμένη εβδομάδα άλλο ένα αδέσποτο σκυλί πέθανε με σπασμούς μπροστά στα μάτια περιοίκων στην ίδια περιοχή από δηλητηριασμένο φαγητό (φόλα).

Θέλουμε λοιπόν να καταγγείλουμε την ύπαρξη κάποιου η κάποιων αδίστακτων υπανθρώπων στο νησί του Πόρου οι όποιοι αβίαστα προβαίνουν σε απαράδεκτες, απάνθρωπες, κακουργηματικές πράξεις εις βάρος ανυπεράσπιστων ζώων."

Μπορείτε να μας βρείτε στο κινητό τηλέφωνο : 6983936194
Παρακαλούμε θερμά να διαδώσετε το μήνυμα μας σε όλα τα blogs.

Ο Δήμος Πόρου πάει να καλύψει τα έξοδα για τον LEO


Επειδή ο κόσμος θέλει να μάθει περισσότερα για τον Leo, τον σκύλο που κακοποιήθηκε βάναυσα στον Πόρο μάθαμε ότι τα έξοδα θα τα αναλάβει ο Δήμος Πόρου. Οπότε θα σας ενημερώσουμε για νεότερα. Ευχαριστούμε πάντως όλοι για ότι κάνατε.

Ο Leo είναι σε ανάρρωση και πάει καλύτερα.

4 comments:

  1. Βλέπω στο δρόμο, ανθρώπους που δείχνουν μία αναισθησία για τα αδέσποτα, λες και δεν έχουν ψυχή. Τις προάλες, κάποιος άφησε ένα γατάκι στη γειτονιά μικρό. Νοιαούριζε το καημένο γιατί ήθελε τη μητέρα του. Όλο το βράδυ το άκουγα να νοιαουρίζει, βγήκα έξω, να δω που είναι, αλλά δεν τα κατάφερα. Την άλλη μέρα το πρωί, συνάντησα ένα γείτονα και τον ρώτησα μήπως είδε ένα μικρό γατάκι. Μου λέει "αυτό που δε με άφησε όλο το βράδι να κοιμηθώ!". Το είπε με νεύρα. Του λέω "αυτό που κάποιος ασυνείδητος το παράτησε, όπως κάποιοι άλλοι ασυνείδητοι, Κυριακή μεσημέρι, που ο κόσμος θέλει να ησυχάσει, σε ώρα κοινής ησυχίας φωνάζουν τους φίλους τους και τρώνε και πίνουν, με φωνές στο μπαλκόνι τους, χωρίς να τους νοιάζει αν οι άλλοι κοιμούνται". Δε μου απάντησε γιατί κατάλαβε ότι εννοούσα αυτόν και έφυγε χωρίς να μου πει τίποτα. Τελικά το βρήκα, το έχω μαζί με τις δύο ακόμη γατούλες μου και είναι πολύ καλό. Ο γείτονας κοιτούσε το γατί που δεν τον αφήνει να κοιμηθεί, αλλά δεν κοιτάει, τα δικά του, που σχεδόν κάθε Κυριακή, όλη η γειτονιά τον ακούει με την παρέα του, το μεσημέρι να πίνουν και να γελάνε. Και είναι πολλοί αυτοί, που το μόνο που τους νοιάζει, είναι αυτοί να περνάνε καλά και ας μην περνάνε καλά άνθρωποι και ζώα. Κρίμα...
    Με αγάπη πάντα
    Max

    ReplyDelete
  2. Μπράβο Max! Αυτήν την απάντηση έπρεπε να δώσεις!
    Όσο γιαυτούς που περιγράφεις, δεν είναι άνθρωποι. Είναι κάποια ανθρωπόμορφα όντα (ή μάλλον πράγματα, γιατί στερούνται ορισμένων βασικών συναισθημάτων), που το μόνο που τους νοιάζει είναι η καλοπέρασή τους. Και η μόνη πιθανότητα που έχουν "αυτά" να νιώσουν συμπόνια για τη δυστυχία του διπλανού (ζώου ή ανθρώπου) είναι να πάθουν ακριβώς τα ίδια (αν όχι χειρότερα) από αυτά που συμβαίνουν στους γύρω τους. Να βιώσουν την πραγματικότητα του διπλανού τους.
    Δυστυχώς όλα είναι θέμα παιδείας. Το παιδί αυτού που περιέγραψες, τι νομίζεις ότι θα κάνει? Θα σεβαστεί ποτέ τους άλλους? Όταν βλέπει τον μπαμπάκα του να γράφει όλους τους υπόλοιπους για να καλοπεράσει, αυτό θα κάνει κάτι διαφορετικό? Και γιατί να το κάνει?

    Το παιδί γνωρίζει τον κόσμο που ΕΣΥ του παρουσιάζεις...

    Πόσο εκνευρίζομαι με όλα "αυτά"....

    ReplyDelete
  3. Εμείς πρέπει να ευχαριστήσουμε εσάς που τον φροντίσατε...

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας..

    ReplyDelete
  4. Πρώτα ήταν το σκυλί που σούβλισαν στα ΧΑΝΙΑ. Τώρα στον Πόρο έριξαν οξύ στο Λήο. Δεν το αφήνουμε έτσι. Πιέζουμε τις αρχές για απόδοση ευθυνών. Βοηθήστε να μην υπάρξουν κι άλλα ανυπεράσπιστα ζώα θύματα κάποιων διαταραγμένων μυαλών.

    Enter and sign this petition, we create it to help the stray animals in Greece!

    http://www.thepetitionsite.com/petition/848180770

    Thank you
    Anita
    ________________________________________

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki