Tuesday 8 July 2008

G8: Η Σύνοδος των αναίσχυντων. Ιαπωνία 2008

Συναντήθηκαν στη νήσο Χοκάιντο, για να λύσουν τα προβλήματα του κόσμου, αυτοί που τα δημιούργησαν. Οι 8 ισχυροί του κόσμου, αλλά δήλωσαν ανίσχυροι. Αναίσχυντοι έπρεπε να δηλώσουν.

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ, καταστρέφουν τον Πλανήτη.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για όλα τα δεινά του κόσμου, όχι μόνο επειδή δεν κάνουν τίποτε για να βοηθήσουν αλλά κυρίως επειδή τα προκαλούν.

ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ του λαούς της Γης.

Τίνος ΟΡΓΑΝΑ είναι, τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν; Δεν μπορεί να τα κάνουν για τον εαυτό τους, δεν έχουν λογική αυτά που κάνουν, κανείς δεν εξυπηρετείται, ούτε οι λαοί τους, ούτε οι ίδιοι, ούτε τα παιδιά τους.

Συναντήθηκαν για να κάνουν ένα διάλειμμα, να σαχλαμαρίσουν, να καλαμπουρίσουν, να σπάσουν πλάκα, μεταξύ τους και με μας. Οι Αναίσχυντοι. Οι Ξεδιάντροποι. Αυτοί δεν είναι απλά επικίνδυνοι, είναι ο Κίνδυνος, είναι η Συμφορά.

«Ανησυχούμε πολύ για την απότομη άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με αβεβαιότητα και επιμένει ο κίνδυνος πτωτικής στροφής», υπογραμμίζουν οι ισχυροί της Γης. Και γιατί δεν προωθείτε την ηλιακή, την αιολική ενέργεια, γιατί; Επειδή δεν θα βγάλουν άλλα λεφτά τα εργοστάσια σας; Γιατί; Γιατί ανόητοι. Και τα παιδιά σας κινδυνεύουν. Πάρτε το χαμπάρι. Ανόητοι !!

«Εκφράζουμε τη σοβαρή ανησυχία μας για τα υψηλά επίπεδα των τιμών των εμπορευμάτων, …». Μωρέ τι μας λέτε, ανησυχείτε σοβαρά έ; Μα εγώ μπορώ να ανησυχώ, εγώ, εσείς μόνο να ντρέπεστε μπορείτε.

«Οι ηγέτες αισθάνθηκαν ότι δεν αρκεί να πουν πως ανησυχούν για τις τιμές του πετρελαίου. Αισθάνθηκαν ότι έπρεπε να δείξουν πως πρέπει να αναληφθεί δράση», δήλωσε αξιωματούχος της G8. Αισθάνθηκαν ότι δεν αρκεί μόνο να ανησυχούν, αλλά να δείξουν ότι … πρέπει να αναληφθεί δράση. Δεν είμαστε καλά, καθόμαστε και γράφουμε μια ανακοίνωση και λέμε να μη δείξουμε μόνο ότι ανησυχούμε, αλλά να δείξουμε και ότι κάποιος πρέπει να κάνει και κάτι. Έτσι για να είναι καλή η ανακοίνωση και να μη παρεξηγηθούμε. Ρε, δεν είμαστε καλά.

«Υπάρχουν φόβοι για μεγαλύτερη αύξηση του πετρελαίου... ορισμένοι φοβούνται ότι θα φθάσει τα 200 δολάρια», διευκρίνισε ο κ. Μπερλουσκόνι. Αποφάνθηκε ο Ιταλός ηγέτης και τι είπε; Αυτά που λέμε κι εμείς, διατύπωσε την ανησυχία του ο άνθρωπος. Δεν θα έχει να γεμίσει το ρεζερβουάρ του. Μια συμπόνια μου την δημιούργησε ο γείτονας, τον λυπήθηκε η ψυχή μου.
Δέηση για ...φθηνότερο πετρέλαιο. Η φωτογραφία είναι από εκεί, δέηση κάνουν (Ναυτεμπορική) 

Διατροφικό κόστος στην κορυφή της ατζέντας του G8. Το Δια-στροφικό
κόστος όχι διατροφικό, είναι αυτό τους νοιάζει, στοιχίζουν ακριβά οι διαστροφές ακόμη και για ηγέτες. Η χλιδή δεν είναι φτηνή πια. Είναι κι αυτοί οι Anti-G8 και στοιχίζει η ασφάλεια μας ακριβά βρε παιδάκι μου. Μέσα στην χλιδή, χαριεντίζονταν μεταξύ τους και με κάτι ανόητες που ελλείψει πρόχειρου ειδώλου έσπευσαν από συνήθεια να τους επευφημήσουν. Την ώρα που οι πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης δίνουν τον δικό τους αγώνα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι ηγέτες των G8 απολαμβάνουν λουκούλλεια γεύματα, με καπνιστό σολομό, λευκά σπαράγγια και χαβιάρι, ενώ προσπαθούν να βρουν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της επισιτιστικής κρίσης.

«Η σύνοδος της αμηχανίας» ήταν ο χθεσινός τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung για την Σύνοδο Κορυφής των 8. Αμήχανοι οι ηγέτες, αμήχανοι.

«Σε μια εποχή που η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται οπωσδήποτε μια δυναμική ηγεσία, αυτή δεν υφίσταται, ούτε για τους πιο αισιόδοξους» γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
«Κατάργηση της Λέσχης των 8;» αναρωτιέται η ιταλική Corriere della Sera. Όχι να τους κρατήσουμε μωρέ, να έχουν την λέσχη τους η άνθρωποι να τα λένε. Πολλή μοναξιά εκεί στις κορυφές της ηγεσίας.

Ας περιμένει ο πλανήτης ...

3 comments:

  1. Φίλη μου Το Χαμομηλάκι, οι άνθρωποι αυτοί και όσοι είναι πίσω από αυτούς, σπέρνουν πόνο, αδικία, μελαγχολία, σε ανθρώπους νέους, ηλικιωμένους, αλλά και παιδιά. Οι καρποί, αυτών των κακών καταστάσεων που σπέρνουν, θα πάνε και στους παραγωγούς τους. Η ζωή θέλει μεγάλη υπομονή. Ειδικά οι σημερινές μέρες, απαιτούν μεγάλα αποθέματα υπομονής. Δοκιμάζονται σήμερα αξίες, όπως είναι η ανθρωπιά, το φιλότιμο, η ευαισθησία, η καλοσύνη και η καλή προέραιση. Δοκιμάζονται, από αυτούς που θέλουν, να γεμίσουν τις ματαιοδοξίες τους. Σε ένα αγαπημένο μου βιβλίο, γράφει "μπόρες είναι θα περάσουν". Θα περάσει και αυτή η μπόρα. Εξοργίζομαι και εγώ από αυτήν την νέα κατάσταση την οποία καλείται ο κόσμος να αντιμετωπίσει και για την οποία, δεν ευθύνονται οι πολλοί. Όμως η ζωή είναι τροχός και γυρίζει. Και γυρίζει για όλους. Το αίμα που σπέρνουν τα όπλα τους, η ευτυχία που κλέβουν από τον κόσμο, βάζοντάς τους, σε μία οικονομική σκλαβιά, η πείνα που μοιράζουν, για να γεμίσουν τις τσέπες τους, κάποια στιγμή όλα αυτά, θα γυρίσουν πίσω σε αυτούς που τα απλώνουν στον κόσμο, χωρίς τύψεις και φόβο. Γιατί ο νόμος της ζωής λέει πως "ότι κάνεις, θα το βρεις μπροστά σου".
    Με αγάπη πάντα
    Max

    ReplyDelete
  2. kounia pou tous kounage....:(((

    exw pola ramata gia tin gouna tous..
    aftoi to mono pou elpizoun einai na min ksipnisi o laos...

    ma esete i imera tous....
    xamomilaki mou poli kala tous parousiases..kai me poli evgenia...

    '''8a mou doseis tin evlogia sou na anartiso dio selides tou ''evaggeliou'' tis evraikias sinagogis,''
    oste na ma8ei o kosmos pio einai to pistevw tous apo aftous pou prosefxonte....:(((

    ma kai polous apo tous evraikis katagogis politikous pou gnorizoume edw stin ellada... kai perimenoume apo aftous na doume mia aspri imera...(???)

    o planitis na perimeni....

    emeis omos dixnontas ton kapno mono den isixazoume...

    elili8en i ora, na svisoume tin fotia....

    o keros... ir8e.

    ReplyDelete
  3. http://toneraideniodasos.blogspot.com/2008/06/blog-post_90.html

    den moy epitrepi to diktio na kano anartisi sto xamomilaki..
    an 8elis valta simpliroma sto post afto...
    endiaferi..

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki