Thursday 4 September 2008

Παιδική πορνογραφία από άτομα υπεράνω υποψίας

Άτομα υπεράνω υποψίας εμπλέκονται στη νέα υπόθεση διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, που αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας, στο πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης υπό την αιγίδα της Ιντερπόλ, που έγινε ταυτόχρονα τις τελευταίες τρεις μέρες σε 75 χώρες του πλανήτη.
Πρόκειται για τη συνέχεια της επιχείρησης με την κωδική ονομασία "Καρουσέλ-1", που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, η οποία είχε την κωδική ονομασία "Καρουσέλ-2".
Στη λίστα των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνονται ένας 42χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ, που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας ναυτεργάτης, ένας οδηγός φορτηγού, ένας γραφίστας και άλλα 16 άτομα από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Εννέα συνελήφθησαν χτες στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα 11 άτομα, στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Αγρίνιο και το Ηράκλειο της Κρήτης. Πέντε εξ αυτών έχουν ήδη προφυλακιστεί. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους είναι παντρεμένοι και γονείς ανήλικων παιδιών.
Ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι «απολάμβαναν» στο Ίντερνετ σκηνές με παιδιά που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό. Το αρρωστημένο πάθος ορισμένων, ήταν τόσο μεγάλο, που τους έκανε να «κατεβάζουν» από το Ίντερνετ υλικό παιδικής πορνογραφίας, ακόμα και όταν απουσίαζαν από το σπίτι τους. Είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων παιδικής πορνογραφίας, με άλλους παιδόφιλους σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Τα παιδιά που εμφανίζονται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, που σύμφωνα με την Αστυνομία είναι ηλικίας από λίγων μηνών μέχρι εννέα ετών, κατάγονται κατά πάσα πιθανότητα από τη Βραζιλία, όπου γινόταν και η παραγωγή των βίντεο.
Στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 57 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα εικονογραφημένο περιοδικό με θέματα πορνογραφίας ανηλίκων και πλήθος ψηφιακών δίσκων (CD-dvd) που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Το υλικό αυτό ισοδυναμεί με 15.000 ώρες προβολής βίντεο ή με 250.000 φωτογραφίες και το διακινούσαν μεταξύ τους οι παιδόφιλοι σε κάθε γωνιά της γης με τη χρήση του προγράμματος ανταλλαγής αρχείων, EMULE.
Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει οικονομικό όφελος των δραστών από τη διακίνηση του υλικού, κάτι που θα διερευνηθεί μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

πηγή: naftemporiki.gr

1 comment:

  1. Νομίζω ότι δεν είναι άνθρωποι αυτοί ΕΙΝΑΙ κτήνη και λίγα λέω..
    Δεν ξέρω άλλα νομίζω έπρεπε να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ τα ονόματα τους και να έχουν την λαϊκή ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ .

    να σαι καλά

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki