Friday 31 October 2008

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

28χρονος, πατέρας παιδιού δύο ετών συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης να βιντεοσκοπεί ανήλικα κορίτσια στα αποδυτήρια. Στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά 64 φιλμ και 24 βιντεάκια ψηφιακής κάμερας από διάφορες περιόδους, το περιεχόμενο των οποίων περιλαμβάνει γυμνά και ημίγυμνα παιδιά. Ο ίδιος ομολόγησε τις πράξεις του και μίλησε για «παρόρμηση που δε μπορείνα ελέγξει»
-πηγή ΣΚΑΪ.


Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών με 3ετή ΑΝΑΣΤΟΛΗ, και χρηματική ποινή 11.000 ευρώ. Επιπλέον, το δικαστήριο επιδίκασε χρηματικό ποσό 800 ευρώ για τους γονείς ενός εκ των ανήλικων θυμάτων, ως ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ για ηθική βλάβη σε βάρος του παιδιού τους.


Τo ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: αν κάποιος στην Ελλάδα νοσεί και βλέπει ερωτικά μικρά ανήλικα παιδιά, αν δε μπορεί να το καταπολεμήσει, αν πιαστεί επ'αυτοφόρω, τότε
  • τη γλυτώνει με αναστολή
  • πληρώνει ένα πρόστιμο
  • δίνει κάτι ψίχουλα στις οικογένειες των θυμάτων του
  • το όνομά του μένει κρυφό
  • συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος,
  • χωρίς ψυχολογική υποστήριξη ή όποια άλλη ασφάλεια για τα παιδιά που θα βρεθούν και πάλι μπροστά του.
Το υποτιθέμενο αυστηρό νομικό πλαίσιο του Χατζηγάκη, οι μπούρδες που μας φλόμωσαν περί δήθεν αυστηρότητας και παραδειγματικής τιμωρίας των παιδεραστών, οι κορώνες που έγιναν μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, η απόλυτη αδιαφορία για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό της παιδοφιλίας, δίνουν το στίγμα μιας πολιτικής αδιαφορίας και επιπολαιότητας, ασυνέπειας και προχειρότητας. Και κυρίως της απόλυτης έλλειψης ευαισθησίας.

2 comments:

  1. Δυστυχώς παρακολούθησα κι εγώ αυτό το απαράδεχτο γεγονός και έχω μία απορία αν κάποιος ξέρει να με βοηθήσει.
    Αυτός ο άνθρωπος ως τι δικάστηκε και καταδικάστηκε;Ως παιδεραστής ή για παράνομη βιντεοσκόπηση;Γιατί νομίζω ότι από κει ξεκινάει το όλο θέμα.
    Και κάτι άλλο: πρόσεξε κανείς ότι οι γονείς ήταν ικανοποιημένοι από τις εξελήξεις;

    ReplyDelete
  2. Ο 28χρονος, πατέρας παιδιού ηλικίας δύο ετών, κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της πορνογραφίας ανηλίκων και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

    Βιντεοσκοπούσε με φορητή ψηφιακή κάμερα ανήλικα κορίτσια στα αποδυτήρια του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου της Θεσσαλονίκης.
    Στην κατοχή του επίσης βρέθηκαν συνολικά 64 φιλμ και 24 βιντεάκια ψηφιακής κάμερας από διάφορες περιόδους, το περιεχόμενο των οποίων περιλαμβάνει γυμνά και ημίγυμνα παιδιά.

    Ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 11.000 ευρώ του επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης,
    Επιπλέον, το δικαστήριο επιδίκασε χρηματικό ποσό 800 ευρώ για τους γονείς ενός εκ των ανήλικων θυμάτων, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη εις βάρος του παιδιού τους.

    Ο νόμος για την παραγωγή τέτοιου υλικού, χωρίς κερδοσκοπία στην μέση, προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 10.000 έως 100.000 ευρώ.

    Η φυλάκιση ανεστάλη και η χρηματική ποινή ήταν 11.000 ευρώ. Δηλάδη λιγότερο δεν μπορούσαν να βάλουν οι δικαστές.

    Η φυλάκιση ακυρώθηκε και για χρηματική ποινή έβαλαν ένα χιλιάρικο παραπάνω από το ελάχιστο.

    Υπουργός και δικαστές τα κατάφεραν !!
    Έχει δίκαιο ο Δημολόγος που οργίζεται. Έχει δίκαιο.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki