Saturday 29 November 2008

Επιδημία οι θάνατοι αστέγων στο Παρίσι

Ενας άστεγος βρέθηκε σήμερα νεκρός στο Παρίσι, ο έκτος σε ένα μήνα στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, μία κατάσταση που χαρακτηρίστηκε "σκάνδαλο" από τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο άνδρας, ηλικίας 55 ετών, βρέθηκε νεκρός στις 5 το πρωί, τοπική ώρα, σε πεζοδρόμιο κοντά στην πλατεία της Βαστίλης, στο κέντρο της πόλης. Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν γνωστά. Μέσα σε ένα μήνα έξι άστεγοι έχουν βρεθεί νεκροί σε δρόμους της περιοχής του Παρισιού.

"Πρέπει να λάβουμε μέτρα ώστε να μην πεθάνει άλλος άνθρωπος από το κρύο το 2008 σε μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. Είναι σκάνδαλο", τόνισε ο πρόεδρος Σαρκοζί αντιδρώντας την είδηση του θανάτου του 55χρονου.
Την Τετάρτη, η υπουργός Στέγασης Κριστίν Μπουτέν εξόργισε οργανώσεις για τα δικαιώματα των πολιτών ζητώντας την ψήφιση νόμου που θα επιτρέπει στις αρχές να υποχρεώνουν τους άστεγους να καταφεύγουν σε άσυλα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές.
Σήμερα,ο πρόεδρος Σαρκοζί δήλωσε ότι κανένας δεν μπορεί να οδηγηθεί δια της βίας σε άσυλο "εάν δεν το θέλει".
Ο γάλλος πρόεδρος πρότεινε ότι ένας άστεγος πρέπει να πειστεί τουλάχιστον να κοιτάξει το κρεβάτι και την τροφή που θα έχει στο άσυλο."Εάν δεν του αρέσει,τότε μπορεί να φύγει",είπε.
Η εταιρεία Emmaus που ασχολείται με την καταγραφή των ανθρώπων που βρίσκονται σε επισφαλή κατάσταση,ανακοίνωσε την Τετάρτη,πριν από την γνωστοποίηση του θανάτου του 55χρονου,ότι 265 άστεγοι βρέθηκαν νεκροί σε δρόμους της Γαλλίας από την αρχή του έτους.
Σε περίπου 100.000 υπολογίζονται όσοι ζουν στους δρόμους της Γαλλίας.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki