Thursday 29 January 2009

Το χάπι του βιασμού

Μαρτυρίες-σοκ για το χάπι του βιασμού,
που επιφέρει ακόμη και θάνατο
η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως
στη συχνότητα βιασμών
Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη για το χάπι του βιασμού, το οποίο έφθασε και στην Ελλάδα. 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ανυποψίαστα θύματα πολλές φορές θυμούνται το γεγονός του βιασμού τους μετά από μήνες. 
Οι ψυχολογικές συνέπειες βέβαια μένουν για πάντα, όπως είπε μία 19χρονη Βρετανίδα, που έπεσε θύμα όταν ήταν ακόμη μαθήτρια. Όπως είπε «ήμουν σε ένα πάρτι, που έμοιαζε να είναι φυσιολογικό και ένιωθα ασφαλής με το αγόρι μου. Είχα πιει μια-δυο μπύρες, αλλά ήμουν καλά. Κάποια στιγμή το αγόρι μου με πλησίασε και πριν το καταλάβω βρέθηκε από πάνω μου. Δεν μπορούσα να αντιδράσω».
Απώλεια μνήμης, πολλές φορές και για μήνες, παράλυση του νευρικού συστήματος, καρδιακές δυσλειτουργίες είναι μόνο μερικές από τις συνέπειες από το χάπι βιασμού, το οποίο μπορεί να επιφέρει ακόμη και τον θάνατο και το οποίο πρόσφατα κυκλοφορεί και σε υγρή μορφή. 
Οι μαρτυρίες των φίλων νεαρής κοπέλας που πέθανε, γιατί της χορηγήθηκε υπερβολική δόση της ουσίας από τους βιαστές της, είναι συγκλονιστικές. 
Οι κακώσεις στο σώμα και οι πληγές στην ψυχή μιας γυναίκας που έχει βιασθεί, αιμορραγούν για πολύ καιρό, ίσως και για πάντα. Όπως είπε ένα θύμα «υπήρξαν στιγμές που σκέφθηκαν ότι θα πεθάνω». 
Στη χώρα μας καταγράφονται 5.000 βιασμοί κάθε χρόνο, ενώ η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως στη συχνότητα βιασμών, με πρώτη τη Βρετανία και δεύτερη την Ισπανία. Μόνο οι 4 στους 10 βιαστές όμως τιμωρούνται, διότι ο βιασμός αποδεικνύεται δύσκολα.
Εκτός από τις γυναίκες όμως και άνδρες έχουν πέσει θύματα βιασμού με τη βοήθεια του χαπιού βιασμού. Βέβαια υπάρχουν πάντα και οι ανατροπές. Η Βρετανίδα Έμιλυ βιάστηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι, ενώ κοιμόταν. Κράτησε όμως το παιδί του βιαστή της και σήμερα έχει μια πανέμορφη κόρη. Μάλιστα έγραψε και βιβλίο, στο οποίο αναφέρει ότι αυτό που ξεκίνησε ως χυδαία βιαιοπραγία, έγινε «απερίγραπτη ομορφιά». 
Οι ειδικοί συνιστούν μεγάλη προσοχή στην επιλογή της παρέας, αλλά και προσεκτική και ελεγχόμενη χρήση αλκοόλ, αφού 99% είναι ο ιδανικός προορισμός για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης ουσίας.

29.1.2009 Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki