Friday 6 February 2009

Στο σφυρί βρέφος 15 ημερών

Τη θετή μητέρα που κατάφερε να διαφύγει αναζητούν 
οι διωκτικές αρχές. 
«Χειροπέδες» σε 5 Βούλγαρους 
που εμπλέκονται στην υπόθεση. 
7.000 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή τους
Τη θετή μητέρα που πρόλαβε να διαφύγει με το μόλις 15 ημερών κοριτσάκι στην αγκαλιά αναζητούν οι διωκτικές αρχές του Ηρακλείου. Ηδη στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πέντε Βούλγαροι, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης υιοθεσίας που ερευνά η Ασφάλεια Ηρακλείου. Στην κατοχή των αλλοδαπών βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ. 
Οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία για την ταυτότητα της γυναίκας που διαφεύγει και θεωρούν ότι η σύλληψή της είναι θέμα χρόνου. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις έρευνες, καθώς προτεραιότητά τους είναι ο εντοπισμός του βρέφους που βγήκε στο «σφυρί».
Η συναλλαγή έγινε προχθές το απόγευμα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.
Οι πληροφορίες για την παράνομη υιοθεσία έφτασαν στην αστυνομία την τελευταία στιγμή - προφανώς από κάποιους περαστικούς που αντιλήφθηκαν την περίεργη συναλλαγή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραδοθεί το βρέφος στη θετή μητέρα που εξαφανίστηκε από το σημείο με ταχύτατες διαδικασίες.
Σύμφωνα με την προανάκριση, η αρχή έγινε όταν ένα ζευγάρι Βούλγαρων που διέμενε στο Ρέθυμνο, ηλικίας 27 και 23 ετών, βγήκε στη... γύρα αναζητώντας διαθέσιμο παιδί για παράνομη υιοθεσία. Ενας 35χρονος ομοεθνής τους προσφέρθηκε να τους βοηθήσει με οικονομικό αντάλλαγμα.
Οπως προέκυψε, ο τελευταίος ήρθε σε επαφή με ένα ζευγάρι Βούλγαρων από την Αμαλιάδα, που στις 21 Ιανουαρίου απέκτησαν ένα κοριτσάκι. Το ζευγάρι συμφώνησε να πωλήσει το μωρό έναντι του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα από τις 7.000 ευρώ -χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν είχε προηγηθεί προκαταβολή- θα πήγαιναν στην τσέπη των μεσολαβητών.
Η παράνομη συναλλαγή έγινε προχθές το απόγευμα. Η θετή μητέρα που παρέδωσε τα χρήματα, πήρε το μωρό και έφυγε, ενώ οι πέντε Βούλγαροι κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου έναν μήνα η Ασφάλεια Ηρακλείου είχε εξιχνιάσει μία ακόμα υπόθεση παράνομης υιοθεσίας με αλλοδαπούς.
Τότε θετοί και φυσικοί γονείς οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο. Εκεί αποφασίστηκε το βρέφος να παραμείνει στους θετούς γονείς, αναγνωρίζοντας ότι η επιβίωσή του με τους φυσικούς, που δεν είχαν ούτε να φάνε, ήταν ανέφικτη.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ

2 comments:

  1. Είναι δυστυχώς ένα φαινόμενο που έχει πολλές δεκαετίας ιστορίας. Η σύλληψη και η γέννηση ενός παιδιού, αντί για κάποιους να αποτελεί, καρπό αγάπης, αποτελεί μία πράξη, με κίνητρα οικονομικά. Δε θα σταθώ, στους "γονείς - έμπορους" του παιδιού. Θα σταθώ στο ίδιο το παιδί, που κάποια στιγμή θα μάθει την αλήθεια. Πως φίλοι μου θα αισθανόσασταν αν μαθαίνατε πως οι γονείς σας, σας πουλήσανε; Τι ψυχολογία θα διαμορφωνότανε εκείνη τη στιγμή μέσα σας και τι άποψη θα αρχίζατε να έχετε για τον εαυτό σας; Όμως και μέχρι να μεγαλώσει αυτό το παιδάκι, ποιος ξέρει μέσα σε ποιες συνθήκες θα περάσει τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, μόνο του...Βέβαια υπάρχουν οικογένειες, που επειδή οικονομικά δε μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί, ζητάνε τη βοήθεια της πολιτείας για να μεγαλώσουν το παιδί άλλοι γονείς (δεν ξέρω ακριβώς τις διαδικασίες, όμως νομίζω πως αυτό είναι το σκεπτικό). Αυτό όμως είναι διαφορετικό από το να πουλήσεις το παιδί σου, να το δεις σαν ένα προϊόν προς πώληση και όχι σαν μία ψυχούλα που μόλις ανοίξει τα ματάκια του σε κοιτάζει και χαμογελάει και θέλει την αγκαλιά σου! Τη μητρική αγκαλιά που δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται!! Κάποιοι ίσως πούνε να τιμωρηθούν οι γονείς. Και αν έχουν και άλλα παιδιά να μεγαλώσουν τότε τι γίνεται; Έχω εμπειρία από φίλη ορφανή που ποτέ της δε γνώρισε τον πατέρα της και της πονάει πολύ αυτό. Πόσο παραπάνω θα πονούσε αν μάθαινε πως κάποια στιγμή έγινε αντικείμενο αγοραπωλησίας...
    Με αγάπη πάντα
    Max

    ReplyDelete
  2. ενταξει πολυ ασχημη η αγορππωλησια ανθρωπου αλλα για να σκεφτουμε λιγο και τη γυναικα που θελει πολυ ενα παιδι και δεν καταφαιρνει να συλλαβει;για να φτασει στο σημειο εξαγορας φανταζομαι οτι περασε πρωτα απο το σταδιο προσπαθειας συλληψης,
    υιοθεσιας και απελπισμενη κατεφυγε σ'αυτη τη λυση.οσο για το παιδι νομιζω οτι θα περασει καλυτερα με μια οικογενεια που το θελει τοσο ωστε να φτανει στην παρανομια για να το αποκτησει παρα με τους φυσικους γονεις που μαλλον βαρος θα τους ηταν.κι απο το την εκτρωση νομιζω οτι ειναι προτιμοτερο αυτο.
    εξαλλου πιστευω οτι το φαινομενο αυτο θα μπορουσε να εξαλειφθει αν η διαδικασια υιοθεσιας ηταν πιο ευκολη.
    kalipatira31

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki