Thursday 5 February 2009

Φρίκη.... Δολοφόνησαν 3χρονη μετά από βασανισμό!

Ένοχη για ανθρωποκτονία και η μητέρα, 

για αδυναμία να παράσχει τα απαραίτητα 

για τη ζωή του παιδιού 

και να το προστατεύσει από τη βία

Σε ποινή φυλάκισης 17,5 ετών καταδικάστηκαν δύο αδελφοί στο Ουέλλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας για τη δολοφονία μιας τρίχρονης, την οποία ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μετά από μήνες κακοποίησης.

Ανάμεσα στα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν ο 19χρονος Γουαϊρόμου Κέρτις και ο 22χρονος Μάικλ Κέρτις την τρίχρονη είναι να την κρεμάνε από μια περιστροφική μηχανή για ρούχα και να την αφήνουν να περιστρέφεται με ταχύτητα, ενώ άλλες φορές την έβαζαν στο στεγνωτήριο.

Οι νεαροί κρίθηκαν ένοχοι για το φόνο της Νίκα Γκλάσι, η οποία πέθανε τον Αύγουστο του 2007, από εκτεταμένη εγκεφαλική βλάβη, 12 ημέρες μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Η μητέρα της μικρής, η 35χρονη Λίζα Κούκα, η οποία διατηρούσε δεσμό με τον Γουαϊρόμου Κέρτις, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών.
Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία, για αδυναμία να παράσχει τα απαραίτητα για τη ζωή του παιδιού και για αδυναμία να προστατεύσει το παιδί από τη βία.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η Κούκα είχε επιλέξει να αγνοήσει τον κίνδυνο στον οποίο ήταν εκτεθειμένη η κόρη της αφήνοντάς την στην προστασία των αδελφών.

Όπως έγινε γνωστό, το κοριτσάκι βρισκόταν σε κώμα επί 36 ώρες έχοντας δεχτεί επανειλημμένως κλωτσιές στο κεφάλι την ώρα που η μητέρα της και άλλα μέλη της οικογενείας της γιόρταζαν τα 21α γενέθλια του Μάικλ Κέρτις.
Η σύντροφος του Μάικλ, η 18χρονη Ορίουα Κεμπ, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης τριών ετών και τεσσάρων μηνών και ο ξάδελφος της Νία,ο 20χρονος Μάικλ, σε τρία χρόνια για βίαιη συμπεριφορά εις βάρος ανηλίκου.
 
ethnos.gr

8 comments:

  1. Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους κάτι τέτοιο, αλλά λυπάμαι που οι άνθρωποι είμαστε χειρότεροι κι απ'τα άγρια ζώα. Κι αυτή η μάνα πια... Και λίγα χρόνια έφαγε. Ανίκανη να προστατεύσει το κοριτσάκι της; Τι αδικίες κάνει ο Θεός! Σε άλλους δίνει παιδιά και τα "πετάνε" και σε άλλους που θέλουν παιδιά δεν δίνει τίποτε! :(

    ReplyDelete
  2. Ντρέπομαι που ανήκω σ'αυτη τη φυλή των τεράτων!!

    ReplyDelete
  3. καμμία μητέρα είτε άγριο είτε ήμερο ζώο δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. κρίμα που ο θεος δίνει παιδιά σε τέτοιους ανθρώπους. κάθε φορά εκνευρίζομαι που διαβάζω τέτοιες ειδήσεις

    ReplyDelete
  4. αν είναι ποτέ δυνατόν!

    ReplyDelete
  5. Είναι θλιβερό!!!Εχουμε γίνει χειρότεροι από τα ζώα!Νομίζω πως όλοι τους θα πρεπε να πάνε ισόβια!
    'Ολοι τους όμως!

    ReplyDelete
  6. Είναι φοβερό το γεγονός, αλλά παρόμοια γεγονότα συμβαίνουν και δίπλα μας. Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως είναι υπεράνω πάσης υποψίας.

    ReplyDelete
  7. Χαμομιλάκι,
    συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου επωφελεία των παιδιών!!!
    Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σου.
    Σε ότι αφορά στο άρθρο σου, δεν υπάρχουν ανθρώπινα λόγια για σχόλια.Μόνο μια επισήμανση..."ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΡΟΟΡΙΣΕΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ;".

    ReplyDelete
  8. ακομα και αυτη η θανατικη ποινη σε τετοια εγκληματα ειναι μικρη.δεν μπορω να καταλαβω τι συστημα δικαιοσυνης ειναι αυτο που υπολογιζει περισσοτερο την ζωη του θυτη απο του θυματος.καποια (λιγα)χρονια φυλακης για τον απανθρωπο θανατο ενος αθωου;ΑΙΣΧΟΣ!!!
    kalipatira31

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki