Friday 13 February 2009

Ά, ρε Βλάχε …

Σήμερα το πρωί, στις 7 το πρωί, στον Αυτιά το ρεπορτάζ ανέφερε την είδηση για τον 58χρονο «Μάγκα» που εξέδιδε 24χρονη με διανοητικά προβλήματα. Εκεί που εμβρόντητοι ακούγαμε την είδηση, ο κ. Βλάχος, έγκριτος δημοσιογράφος, με στρογγυλή άποψη, διατύπωσε σε μορφή διαγγέλματος την εξής θέση: «Αυτά τα περιστατικά δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται επειδή μας θίγουν σαν κοινωνία». Ναι κύριε Βλάχε, κρύψτε τα, συγκαλύψτε τα, μη τα φανερώνετε, κινδυνεύει η κοινωνία μας. Δεν κινδυνεύει από τα περιστατικά αυτά καθαυτά, αλλά από την δημοσιοποίηση τους!!
Μια ώρα αργότερα, στο ίδιο κανάλι, μια ειδικός έλεγε για την συνωμοσία της συγκάλυψης. Για την νοοτροπία που κουκουλώνει τα απεχθέστερα των εγκλημάτων. Την εκμετάλλευση, την προαγωγή, την ασέλγεια, τον βιασμό, την θανάτωση των αδύναμων ανθρώπων, των ανήμπορων παιδιών.
Η συγκάλυψη, η επίφαση του καθωσπρεπισμού, η «προστασία» του ενόχου, η συνενοχή.
Εδώ στο Χαμομηλάκι, επιδιώκουμε ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχουμε άλλο μέσο, άλλο τρόπο να βοηθήσουμε. Ούτε φράγκα, ούτε εξουσία, ούτε δημοσιότητα. Δυο πράγματα προσπαθούμε. Να ενημερώσουμε τους γονείς, τους δασκάλους, τα ίδια τα παιδιά για να προστατευθούν και δεύτερον να καταγγείλουμε τα εγκλήματα κατά των παιδιών.
Καμιά λαγνεία δημοσιοποίησης αυτών των περιστατικών δεν μας διακατέχει. Ίσα-ίσα που αηδιάζουμε κάθε φορά που δημοσιοποιούμε αυτά τα αποτρόπαια περιστατικά, αλλά λέμε ότι, έτσι θα βγουν στην φόρα, έτσι θα μάθουν οι μανάδες να μη συγκαλύπτουν τα σόγια τους. Να μάθουν τα παιδιά ότι μόνο με την δημοσιοποίηση μπορούν να σταματήσουν το κακό.
Και φαίνεται, φαίνεται ότι κάτι γίνεται τώρα τελευταία. Τα αποστήματα σπάζουν, δειλά-δειλά και, ένα-ένα τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης βγαίνουν στην φόρα.
Την ώρα που σε άλλες χώρες η πολιτεία δίνει πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων με τα στοιχεία των παιδόφιλων, εμείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συγκαλύπτουμε τα τέρατα και τα σημεία.

Τ’ άκουσες κύριε Βλάχε;
Υ.Γ.
Το κοριτσάκι μίλησε, επειδή άκουσε για το άλλο στο Μενίδι. Ρώτησε τους γονείς τι έπαθε και αφού του εξήγησαν είπε:
Αυτά παθαίνω και εγώ !

5 comments:

  1. Τι να πείς στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης; Όλοι τους σαν τον Βλάχο είναι

    ReplyDelete
  2. Καμία συγκάλυψη, όχι στη συνενοχή! Να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των τερατανθρώπων και επιτέλους ας πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το σάπιο δάκτυλό μας!

    Εύγε σου για τα άρθρα σου χαμομηλάκι

    ReplyDelete
  3. Παρακολουθήσαμε την υπόψη εκπομπή και μείναμε εμβρόντητοι από το σχόλιο του εν λόγω δημοσιογράφου.
    Χαμομιλάκι μας, τελικά σε τι κόσμο προοριστήκαμε να ζήσουμε;
    Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να απομονώσουμε τους "ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΈΣ" της κοινής γνώμης.Επιτέλους σ΄αυτόν τον τόπο υπάρχουν και σκεπτόμενοι άνθρωποι που αναζητούν την ποιότητα στο λόγο και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
    Συγχαρητήρια για το σχόλιό σου.

    ReplyDelete
  4. Aν συνέβαινε σε δικό του άτομο θα έλεγε τα ίδια;
    Ντροπή και πάλι ντροπή!!!
    Ναι αυτό περιμέναμε για να θιχτούμε σαν κοινωνία!!!
    Τα χάλια μας δεν τα βλέπουμε!!!
    όλα στο φως!!! Μπας και φοβηθούνε αυτά τα τέρατα!!!

    ReplyDelete
  5. Σε ΒλαχοΑυτιαδοΠρετεντέρηδοτράγκες και λοιπούς λέμε ΟΧΙ. Στο ραδιόφωνο λέμε ΝΑΙ

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki