Monday 16 February 2009

Για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων εγκαλείται η Ελλάδα

Κάθε άλλο παρά θετική είναι για τη χώρα μας η έκθεση του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης που δημοσιεύει το Βήμα, η Ελλάδα εγκαλείται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, ενώ χαρακτηρίζεται ως «ανεπαρκές» το σύστημα υποδοχής των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που καταλήγουν στην Ελλάδα.
Στην έκθεση, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη, ο κ. Χάμαρμπεργ εστιάζει την κριτική του στην ύπαρξη ναρκοπεδίων στον Έβρο και στις απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.
Καλεί επίσης την Ελλάδα να επανεξετάσει τη συμφωνία επαναπροώθησης λαθρομεταναστών που έχει υπογράψει με την Τουρκία.
Ο κ. Χάμαρμπεργκ επαινεί τις βελτιώσεις στην ελληνική νομοθεσία, αλλά καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί και στην πράξη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ιδίως στο ζήτημα της προστασίας των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών.

2 comments:

  1. και εγω εστειλα μηνυμα στην ανοιχτη πολη για αυτα τα ζητηματα με υποθεσεις trafing και υποδοχη λαθρομεταναστων.το εχω αναρτηση στο blog μου.Μεταξουργειο sos.και εχει και την απαντηση απο το συριζα πιο πανω

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα Χαμομηλάκι. Συμφωνώ ότι πρέπει να συμμοφωρθούμε. Όμως ο τάδε κύριος που ζητά αυτό οφείλει να κάνει το ίδιο και στη δική του χώρα.
    Σαφώς και πρώτα απ' όλα είναι τα παιδιά μας , η προτεραιότητα όλων μας. Και όλα τα παιδιά χρίζουν ίσης μεταχείρισης και αν μη τι άλλο ανθρώπινης.
    Θέλω όμως τους κυρίους αυτούς να τους δω να καταδικάζουν κι άλλους για εγκλήματα πάνω σε παιδιά ,εγκλήματα πολέμου, και δεν βλέπω να το κάνουν.
    Μου θυμίζει τις τράπεζες. Αυτός που χρωστάει εκατομμύρια δεν κινδυνεύει, αλλά αυτός που χρωστάει 1000€ του κάνουν ίσως κατάσχεση.
    Και επιτέλους , το κράτος από μόνο του δεν θα κάνει ποτέ τίποτα ιδιαίτερο. Και αν το κάνει θα είναι για λίγο, να δείξει τη 'συμμόφωρση'. Μα η συμμόρφωση θέλει και διάθεση, και αγάπη. Τίποτα στυγνό δεν κράτησε ποτέ.
    Ας κάνουμε όλοι εμείς ότι μπορούμε , με τον τρόπο του ο καθένας.
    Να έχεις μια όμορφη μέρα.

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki