Wednesday 11 March 2009

Δικάζεται ο πατέρας - βιαστής, που... "αγαπούσε την οικογένειά του"

Δικάζεται ο πατέρας - βιαστήςΑρχίζει την Δευτέρα στο κακουργιοδικείο της πόλης Σανκτ Πέλτεν κοντά στη Βιέννη η δίκη του 73χρονου Γιόζεφ Φριτσλ που επί 24 χρόνια κρατούσε στο υπόγειο του σπιτιού του την 42χρονη κόρη, την οποία βίαζε και είχε αποκτήσει μαζί της επτά παιδιά. 
 Η ανατριχιαστική αυτή ιστορία στην αυστριακή πόλη Αμστέτεν αποκαλύφθηκε τον περασμένο Απρίλιο όταν το μεγαλύτερο από τα παιδιά, μια 19χρονη κοπέλα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Το κορίτσι όπως και δύο από τα αδέλφια της δεν είχαν δει ποτέ το φως του ήλιου.
Στο δικαστήριο θα προσαχθεί μόνο ο κατηγορούμενος, στη πενθήμερη ακροαματική διαδικασία που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Η κατάθεση της 42χρονης Ελίζαμπεθ θα προβληθεί μέσω βίντεο και θα την παρακολουθήσουν οι τρεις δικαστές και οι οκτώ ένορκοι. Η ετυμηγορία αναμένεται στις 20 Μαρτίου.
Ο Φριτσλ κατηγορείται για ανθρωποκτονία επειδή αρνήθηκε οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια σε ένα από τα παιδιά που απέκτησε με την κόρη του με αποτέλεσμα το νεογέννητο να πεθάνει το 1996. Όταν συνελήφθη, ο Φριτζλ ομολόγησε πως έκαψε το σώμα του βρέφους στο λέβητα του σπιτιού του.
Για την κατηγορία αυτή αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης από δέκα χρόνια ως ισόβια. Επίσης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης, της αιμομιξίας και της αιχμαλωσίας.
Η εισαγγελία είχε ζητήσει τον εγκλεισμό του Φριτζλ σε ψυχιατρική κλινική, όπου οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να θεωρηθεί νομικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.
Ο Φριτσλ "αγαπούσε την οικογένειά του", είχε δηλώσει ο συνήγορός του Ρούντολ Μάγιερ.

2 comments:

  1. Αυτό είναι από τα γεγονότα, που όσα χρόνια και να περάσουν δεν πρόκειτε να ξεχάσεις!

    ReplyDelete
  2. Η γυναίκα του θα καταδικαστεί για τίποτα για συνενοχή, για εγκληματική βλακεία ίσως?????

    Είμαι σκληρή το ξέρω αλλά δεν πιστεύω ότι ΜΙΟΑ ΜΑΝΑ δεν ξέρει τι συμβαίνει στο σπίτι της μέσα & στο παιδί της μέσα στο σπίτι......................

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki