Sunday 8 March 2009

MasterCard: δράσεις κατά της παιδικής πορνογραφίας

Η MasterCard Europe ενώνει τις δυνάμεις της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Europol, τις εθνικές αστυνομικές αρχές, τα ιδρύματα προστασίας των παιδιών και με άλλους κορυφαίους εκπροσώπους του χρηματοοικονομικού κλάδου και εταιρειών του διαδικτύου από ολόκληρη την Ευρώπη, με σκοπό τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Συνασπισμού (European Financial Coalition - EFC).
Ο EFC δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει στην πάταξη της παιδικής πορνογραφίας στην Ευρώπη, μέσα από την παρεμπόδιση του εμπορικού κέρδους το οποίο γεννά η διακίνηση εικόνων παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια.
“Η MasterCard Worldwide εργάστηκε πάντοτε με επιμονή στην κατεύθυνση του εντοπισμού και της καταπολέμησης κάθε εγκληματικής δραστηριότητας που κάνει χρήση του παγκοσμίου δικτύου πληρωμών. Είμαστε βέβαιοι πως η συνεργασία μας με τα άλλα μέλη του EFC θα μας δώσει τη δυνατότητα να εντείνουμε την προσπάθεια για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στην Ευρώπη”.
“Μόνο μέσα από αυτή τη συνεργασία θα καταφέρουμε να σταματήσουμε τη ροή των χρημάτων που στηρίζουν τη διακίνηση των εικόνων παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο και να ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκληρωτική αποξήλωση των κυκλωμάτων αυτών”, δήλωσε ο κ. Javier Perez, πρόεδρος στη MasterCard Europe.

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2009 | 19:21
www.emea.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki