Thursday 9 April 2009

«Η ανθρώπινη βλακεία είναι απέραντη» — Τα ακούει αυτά που λέει;;

Η δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς του σεισμοπαθείς της επαρχίας Αμπρούτσο έχει προκαλέσει σάλο και θέμα για συζήτηση από τους κατοίκους της περιοχής,τους Ιταλούς, αλλά και και από τα ΜΜΕ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός μεταξύ άλλων λέει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη προσωρινή διαμονή  στις σκηνές σαν "ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ"!
Με δηλώσεις του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV, ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε "Δεν τους λείπει τίποτα, έχουν ιατρική φροντίδα, ζεστό φαγητό... Βεβαίως η στέγασή τους στις σκηνές είναι προσωρινή, όμως γι΄αυτό θα πρέπει να το θεωρήσουν σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατάσταση των σεισμοπαθών.
Περίπου 17.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την επαρχία Αμπρούτσο και κυρίως την πρωτεύουσά της Λ΄Ακουιλα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν βρει προσωρινή στέγη σε σκηνές που έχουν στηθεί στα προάστια της πόλης αυτής.
Εξάλλου, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, σοβαρή είναι η κατάσταση 100 από τους περίπου 1.000 τραυματίες.

tanea.gr
Τι λέει, Θεέ μου, ο άνθρωπος;;;

2 comments:

  1. Το ότι ο Μπερλουσκόνι είναι, πώς να το πω ευγενικά τώρα, είναι βλάκας βρε αδερφέ (το είπα, κανονικά θα έλεγα ανόητος, αλλά αυτή η λέξη είναι πολύ λίγη για να τον περιγράψει), το ξέραμε από παλιά. Απλά δεν φανταζόμασταν το μέγεθος της βλακείας του.
    Μερικές φορές πιστεύω ότι οι Ιταλοί μας ξεπερνάνε με τις πολιτικές τους επιλογές. Κάνουμε και εμείς λάθη αλλά και αυτοί δεν πάνε πίσω… Μα τον Μπερλουσκόνι!
    Είναι δυνατόν να λες σε ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, που πάνω από όλα έχασαν δικούς τους , να σκεφτούν αυτό που περνάνε σαν διακοπές;;;

    ReplyDelete
  2. "Η ανθρώπινη βλακεία είναι απέραντη"
    ...και απέραντα επικίνδυνη μερικές φορές έχω να προσθέσω!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki