Thursday 28 May 2009

«Αφοπλισμό» στα σχολεία προωθεί ο Σαρκοζί

Σειρά αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της βίας στα σχολεία ανακοινώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ανάμεσά τους, σώμα ειδικών πρακτόρων και δικαίωμα στο διδακτικό προσωπικό να ελέγχει τις σάκες των μαθητών
Σειρά αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της βίας στα σχολεία ανακοινώνει ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ανάμεσά τους, σώμα ειδικών πρακτόρων και δικαίωμα στο διδακτικό προσωπικό να ελέγχει τις σάκες των μαθητών.
Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν υιοθέτησε ωστόσο δύο από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις του υπουργού Παιδείας Ξαβιέ Νταρκό: την εγκατάσταση συστημάτων ανίχνευσης στις εισόδους των σχολικών ιδρυμάτων και οικονομικές κυρώσεις για την οικογένεια, όταν το παιδί φέρνει όπλο στο σχολείο.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον αρχηγό του γαλλικού κράτους λίγες ημέρες μετά το σάλο που προκλήθηκε όταν ένας 13χρονος μαθητής τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι μια εκπαιδευτικό σε λύκειο της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

«Δεν υπάρχει ζήτημα να ανεχθούμε την παρουσία όπλων στον περίβολο των σχολικών ιδρυμάτων. Το διευθυντικό και το στελεχικό προσωπικό θα πρέπει στο μέλλον να διαθέτουν τα μέσα για να εξασφαλίζουν ότι οι μαθητές δεν φέρουν όπλα», δήλωσε ο Σαρκοζί σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

«Για το σκοπό αυτό θα εξουσιοδοτηθούν συγκεκριμένα να ανοίγουν τις τσάντες και τις σάκες και, αν ο μαθητής κατέχει όπλο, να υφίσταται όλες τις συνέπειες. Ας μην ξεχάσουμε ποτέ τους 17 νεκρούς του Βίνεντεν στη Γερμανία», πρόσθεσε αναφερόμενος στο φονικό που διαπράχθηκε στις 11 Μαρτίου σε σχολείο αυτής της γερμανικής πόλης.

"Θέλω επίσης κάθε διευθυντής σχολείου να μπορεί να διαθέτει μια κινητή ομάδα πρακτόρων εκπαιδευμένων για το σκοπό αυτό που θα βοηθούν σε παιδαγωγικό επίπεδο τους επικεφαλής των ιδρυμάτων αν υπάρξει συγκεκριμένη δυσκολία σχετική με την πειθαρχία σε λύκειο ή κολέγιο", συνέχισε.

Ο Σαρκοζί εξέφρασε επίσης τη βούλησή του να αναπτυχθεί στα σχολικά ιδρύματα η παρακολούθηση με κάμερες.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία αφορούσε γενικότερα θέματα ασφαλείας, ο Γάλλος πρόεδρος επέκρινε όσους κατέκριναν αυτά τα μέτρα.

Συνδικάτα εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών είχαν εκφράσει πολύ έντονες επιφυλάξεις και η αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τον αρχηγό του κράτους ότι ανεβάζει το θέμα της ασφάλειας μέσα στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωπαϊκές εκλογές. 

πηγή: εφημερίδα Έθνος

Δεν φροντίζουμε να δώσουμε Παιδεία, κάμποση αγάπη, κατανόηση και μια ελπίδα για το μέλλον στα παιδιά μας, 
πριν εισαχθεί και εδώ αυτό το φρούτο 
εξ Αμερικής μέσω από της «εταίρας» Ευρώπης;


No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki