Saturday 9 May 2009

«Η Προξενήτρα» από την Very special Arts Hellas

    VERY SPECIAL ARTS  HELLAS   
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ
   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΤOΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
.
.
Δελτίο Τύπου
                    
Μία ξεχωριστή και πολύ επιτυχημένη παράσταση παρουσιάζεται και πάλι στο Αθηναϊκό κοινό!
Τραγούδια, χορός, αυτοσχεδιασμοί, ηθοποιοί και μουσικοί με νοητική υστέρηση, ερασιτέχνες που παίζουν και τραγουδούν …όλα στην παράσταση:
«Η Προξενήτρα»
μια ελεύθερη απόδοση του έργου του Θόρντον Ουάιλντερ 
Παρασκευή 15 Μαϊου 2009, ώρα: 7:00 μμ στον
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος Τηλ. 210 9344131
 
Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ  και το θέατρο είναι προσβάσιμο σε θεατές με αναπηρικά αμαξίδια.
Η κάθε παράσταση της μουσικοθεατρικής ομάδας της Very Special Arts Hellas είναι μοναδική: η αφήγηση και τα τραγούδια οριοθετούν τη δράση, ενώ οι διάλογοι αλλάζουν ανάλογα με τις αυτοσχέδιες ατάκες και αντιδράσεις των ηθοποιών.
Στη συγκεκριμένη παράσταση σημαντικό ρόλο παίζει και η ομάδα εικαστικών της οργάνωσης με τη προετοιμασία μέρους των σκηνικών και την κατασκευή θεατρικών αντικειμένων.
Και οι δυο ομάδες έχουν πλούσια εμπειρία από θεατρικά έργα: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Γάτες», «Η Πινακοθήκη», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα – Μάριος και Τζούλη», «Η Πριγκίπισσα, το μπιζέλι και άλλα πολλά!», «Τα καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα» όσο και από θεατρικές σκηνές: θέατρο ΕΛΥΖΕ, θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, θέατρο του Νέου Κόσμου, θέατρο Πορεία, θέατρο Altera Pars κ.α. και σε περιοχές  εκτός Αθηνών όπως Χανιά Έδεσσα Καστοριά και Αίγινα.                                                              
Η παράσταση «Η Προξενήτρα» που ανέβηκε για πρώτη φορά χάρη στην οικονομική ενίσχυση από πρόγραμμα του Υπουργείου Απασχόλησης παρουσιάζεται και πάλι  σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
***
Η Very Special Arts Hellas είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί το ελληνικό μέλος της διεθνούς οργάνωσης VSAarts. Λειτουργεί τακτικά τέσσερις ομάδες (θέατρο και μουσική – εικαστικά  - δημιουργική κίνηση – θεατρικό παιχνίδι), οργανώνει καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκθέσεις, ξεναγήσεις για άτομα με αναπηρίες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ακουστική περιγραφή θεατρικών παραστάσεων για άτομα με προβλήματα όρασης, έρευνα και συμβουλευτική σε θέματα προσβασιμότητας. Στόχος όλων των προγραμμάτων της είναι η ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των ανθρώπων με αναπηρίες στην πολιτιστική ζωή. Όλες οι υπηρεσίες της προσφέρονται δωρεάν.
 Πληροφορίες- ομαδικές κρατήσεις :Very Special Arts Hellas
Δάφνης 8, Ζωγράφου 157 72 - (τηλ.& φαξ) 210-7710847, 210-7487905   vsahellas@internet.gr          

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki