Tuesday 11 August 2009

Συνεχίζονται οι δολοφονίες ακτιβιστών στον Καύκασο

Τρίτη, 11 Αύγουστος 2009 08:00
Δολοφονημένη, στη Τσετσενία, βρέθηκε η επικεφαλής της ρωσικής μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) «Σώστε τη Γενιά», Ζαρέμ Σαντουλάγιεβα και ο σύζυγός της, οι οποίοι είχαν απαχθεί από ένοπλους άνδρες χθες στο Γκρόζνι.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πληροφορίες της ρωσικής ΜΚΟ Memorial, το ζευγάρι βρέθηκε νεκρό σήμερα στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας.
Η απαγωγή σημειώθηκε, χθες περίπου στις 2 το μεσημέρι,όταν ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία της ΜΚΟ και δια της βίας πήραν μαζί τους τη Σαντουλάγιεβα, ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και τον σύζυγό της.
Πριν ένα μήνα, άγνωστοι απήγαγαν την 50χρονη Ναταλία Εστεμίροβα, επίσης στέλεχος μιας ΜΚΟ, η οποία βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα νεκρή στην Ινγκουσετία.
Η Νατάλια Εστεμίροβα, εργαζόταν για την οργάνωση Memorial στην Τσετσενία και το πτώμα της βρέθηκε στις 15 Ιουλίου στη γειτονική Ινγκουσετία.
Νεκρός είχε βρεθεί και  ο Ρώσος ακτιβιστής Αντρέι Κουλάγκιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής  της «Spravedlivost» (Δικαιοσύνης), μιας τοπικής ανθρωπιστικής  οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία.
Στέλεχος της οργάνωσης Memorial, ο Ολεγκ Ορλόφ, είχε κατηγορήσει τότε τον πρόεδρο της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.
 
Διαφήμιση
activistis

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki