Saturday 26 September 2009

Πολωνία: Νόμος για φαρμακευτικό ευνουχισμό των παιδεραστών

Η Δίαιτα, η κάτω βουλή του πολωνικού κοινοβουλίου, ενέκρινε σήμερα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, με την οποία θεσπίζεται ο υποχρεωτικός φαρμακευτικός ευνουχισμός, σε περιπτώσεις εγκλημάτων παιδεραστίας και αιμομιξίας.
Η τροποποίηση υπερψηφίστηκε από 400 βουλευτές, καταψηφίστηκε από έναν, ενώ δύο απείχαν. 
Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ένα άτομο που καταδικάζεται για βιασμό ανηλίκου κάτω των 15 ετών, ή ενός μέλους της οικογένειάς του "θα υποβάλλεται υποχρεωτικά βάσει απόφασης του δικαστηρίου σε φαρμακευτική θεραπεία και ψυχοθεραπεία, προκειμένου να κατασταλούν οι σεξουαλικές του ορμές", παράλληλα με την ποινή φυλάκισης που του επιβάλλεται.
Το δικαστήριο θα πρέπει να λάβει υπόψη του τη γνωμοδότηση ψυχιάτρων, σεξολόγων και ψυχολόγων πριν ορίσει την θεραπεία που ενδείκνυται σε κάθε περίπτωση.
Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τασκ ξεκίνησε στις αρχές Σεπτέμβρη, ύστερα από τη σύλληψη ενός 45χρονου άνδρα που κρατούσε φυλακισμένη και βίαζε επί έξι χρόνια την 21χρονη πλέον κόρη του, υπόθεση που είχε συγκλονίσει την πολωνική κοινή γνώμη.

πηγή: εφημ. το Έθνος

8 comments:

  1. Καθόλου άσχημη ιδέα. Αλλά εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι οι ψυχίατροι δεν έχουν την ικανότητα να γιατρέψουν έναν που θέλει. Πολύ περισσότερο αν δεν θέλει. Το μόνο που θα επιτύχουν θα είναι να παραμένουν οι σκέψεις και η επιθυμία του δράστη σε υποσυνείδητο επίπεδο. Έτσι δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει κάτω από την ψυχολογική πίεση του ότι δεν μπορεί να κάνει αυτό που θέλει. Το πιθανότερο είναι ότι θα δημιουργηθεί έτσι μια νέα γενιά διεστραμμένων ανθρώπων ικανών για φρικτά πράγματα.
    Καλύτερα θα ήταν ένα απλό κρέμασμα. Ο πολύς "ανθρωπισμός" που έχει αναπτυχθεί τελευταία στις "πολιτισμένες" χώρες βλάφτει σοβαρά την ανθρωπότητα.

    ReplyDelete
  2. Έχεις δίκιο, φίλε μας.
    Αν τους "ευνουχίσουν" και τους αφήσουν να κυκλοφορούν, τα πάντα θα κάνουν, όσα δε χωράει ο νους μας. Μέσα για πάντα, να σαπίζουν στη φυλακή, για πάντα.

    ReplyDelete
  3. Πολύ καλά θα κάνουν!Ενας νόμος που θα'πρεπε να υιοθετήσουν όλες οι χώρες πας και καθαρίσει η κοινωνία μας απ'αυτά τα υποκείμενα.

    Με ψαλίδι δεν κάνει??

    ReplyDelete
  4. χμ, ενδιαφέρον, αλλά να ρωτήσω τώρα εγώ... η ερωτική επιθυμία τους θα κοπεί κι αυτή...? νομίζω πως όχι, σωστά? οπότε όπως είπε κι ο Μιχάλης, ποιός ξέρει τι άλλο θα κάνουνε μετά... Εκ πρώτης όψεως πάντως... καλά θα τους κάνουν και κυρίως να ακολουθήσουν την μέθοδο της ζουζούς = ψαλίδι..

    ReplyDelete
  5. Καλοί μας φίλοι, ακόμα και το ψαλίδι να δουλέψει, άλλους τρόπους θα βρουν για να κορέσουν τα ανίερα πάθη τους.
    Μέσα, με κομμένα ή όχι, μέσα για όλη τη ζωή τους, να ξεβρωμίσει ο τόπος.

    ReplyDelete
  6. Εξαιρετικά ενδιαφέρον νέο και μπράβο χαμομηλάκι που μας το μετέφερες. Εγώ νομίζω είμαι ακόμη πιο σκληρή στους παιδεραστές, αν δεν΄επέλθει θεραπεία, είναι η πρώτη αιτία που θα ψήφιζα ως ένορκος σε ένα μικτο Ορκωτο Κακουργοδικείο "εις θάνατον"
    Δεν μ'ενδιαφέρει να ζουν τέτοιοι άνθρωποι.
    Καλή ημέρα

    ReplyDelete
  7. Εντυπωσιακά όλα τα άρθρα !
    Είναι ενημέρωση για συλλογισμό !
    Απορώ..........
    πώς ,
    αφού τόσοι άνθρωποι ,
    συμφωνούν με τις απόψεις αυτές ,
    βλέπουμε συχνά....
    ν'αυξάνονται οι διαστροφές ;

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki