Friday 21 December 2007

ΑΝΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ! Η «ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ»!


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ. ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

Ας τιμήσουμε όλοι οι Έλληνες αυτή τη μεγάλη Ελληνίδα που δίνει τον αγώνα της καθημερινά στην Ακρόπολη για τη συγκέντρωση υπογραφών και την επίτευξη της επιστροφής των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα!
Να μην ξεχνάμε επίσης πως πολλοί που διαμένουν στην Αθήνα μπορούν να την βοηθήσουν κι από κοντά. Ένα τσαγάκι εκεί στο κρύο όπου κάθεται με τις ώρες και συλλέγει υπογραφές, μια καλή κουβέντα, μια υπογραφή, θα είναι θαύμα ανέλπιστο!

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως αυτή η γυναίκα μάχεται για 11 εκατομμύρια Ελλήνων ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ της! Για κάτι που είμαστε κι ΕΜΕΙΣ υποχρεωμένοι να κάνουμε για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας!

Αν μάλιστα μπορεί κάποιος να οργανώσει συλλογή υπογραφών και στον τόπο του ακόμα καλύτερα!
Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει πλέον να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν! Στην ΕΛΛΑΣ!

Είναι ασέβεια προς τους προγόνους μας να αμελούμε και να μη φροντίζουμε για την επιστροφή τους!
Μην περιμένετε την πολιτεία! Απλά δεν νοιάζεται!
Εμείς οι Έλληνες, ο απλός λαός θα το καταφέρουμε αυτό!
Η φωνή μας μπορεί να επιβληθεί!! Μην υποτιμάμε τη δύναμη μας! 
Πάμε Έλληνες! Δυνατά και γερά!!! Δείξτε τη δύναμη μας!

Δείξτε τι εστί ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ!!
 


Η κυρία Άννα Σιδηροπούλου, για 12 χρόνια, κάτω από την Ακρόπολη μάζεψε 35.000 υπογραφές από ξένους τουρίστες, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Στους δέλτους της «κυράς της Ακρόπολης» συγκαταλέγονται προσωπικότητες, βουλευτές, πολιτευτές, επιστήμονες και άλλοι.

Για τη μοναδική αυτή δράση της, η κ. Αννα Σιδηροπούλου τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η Ελληνική πολιτεία όμως, γενικά και όχι μόνο το κράτος θα πρέπει να αναγνωρίσουν τη σημαντική αυτή πατριωτική πράξη της κυρίας Σιδηροπούλου, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Οργανωμένοι φορείς, κόμματα και πολιτιστικοί σύνδεσμοι και οργανώσεις θα πρέπει να ενδιαφερθούν για το έργο το οποίο προσέφερε και να την τιμήσουν ανάλογα.

Η ιστορία της «κυράς της Ακρόπολης» έγινε γνωστή χάρις στον ειδικό επί των μαρμάρων, αρχαιολάτρη κύριο Φυλακτό και φυσικά τη Βίκυ Χατζηβασιλείου που την παρουσίασε με τόση αγάπη στην εκπομπή της "Πάμε Πακέτο".

Ο κύριος Φυλακτός μάλιστα μετέφερε την εκτίμηση των μαθητών του Γυμνασίου Πεύκων, η Πολιτιστική Ομάδα, του οποίου μάζεψε ορισμένα χρήματα, για να ταξιδέψει η κυρία Σιδηροπούλου στο Λονδίνο και να επισκεφθεί τα κομμάτια της Ακρόπολης που ξεριζώθηκαν και βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Ομολογουμένως συγκινητική και αξιέπαινη η πράξη αυτή των μαθητών και της καθηγήτριάς τους Φανής Γκέκα, που είχε την πρωτοβουλία αυτή.

Αγαπητή Άννα, σε ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας, για τον ανιδιοτελή, προσωπικό σου αγώνα για τον Ελληνικό πολιτισμό. Τιμώντάς σε, τιμούμε τους εαυτούς μας.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki