Monday 14 December 2009

Δίκη παιδεραστών στο Ίλιον: Συγκλονιστική κατάθεση από την παιδοψυχίατρο του «Αγλαϊα Κυριακού»

Έκανε λόγο για βαριά κακοποίηση των παιδιών 

Το συγκλονιστικό ψυχογράφημα τεσσάρων παιδιών ενός κατώτερου Θεού, που φέρονται ως θύματα μίας φρικώδους υπόθεσης παιδεραστίας αλλά και κακοποίησης, περιέγραψε καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η παιδοψυχίατρος στο «Αγλαϊα Κυριακού», κ. Παρθένια Παπανικολάου.


 Το σκίτσο της 11χρονης αποτυπώνει την επιθυμία της να φυλακιστούν η μητέρα και ο σύντροφός της, αλλά και την ανάγκη της για φροντίδα

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθεται η Ειρήνη Τσονοπούλου, η οποία κατηγορείται ότι εξέδιδε την 11χρονη κόρη της. 
Στο θλιβερό αυτό «κάδρο» βρίσκεται και ο μικρότερος αδελφός του κοριτσιού, αλλά και ακόμη δύο ανήλικα παιδιά μίας φιλικής οικογένειας (της κατηγορούμενης και του συντρόφου της), που επίσης ζούσαν στο σπίτι-κόλαση, στο Ιλιον.
Συγκατηγορούμενοι της Τσονοπούλου είναι ο σύντροφός της (που φέρεται ότι κακοποιούσε τον 9χρονο αδελφό της 11χρονης), ένας ηλικιωμένος ιερέας και ένας συνταξιούχος, που φέρονται ότι βίαζαν το κοριτσάκι.
Η παιδοψυχίατρος στην κατάθεσή της έκανε λόγο για βαριά ψυχική και σωματική κακοποίηση των παιδιών. Όπως τόνισε, τα παιδιά χρήζουν ενδιαφέροντος αλλά και παρακολούθησης από ειδικούς, ώστε να ξεπεράσουν τη μαρτυρική εμπειρίας τους.
Κυρίως όμως η μάρτυρας εστίασε την κατάθεσή της στη σοκαριστική εξιστόρηση που της έκανε η 11χρονη όταν την εξέτασε στο νοσοκομείο.
Το κοριτσάκι κλαίγοντας έλεγε στη γιατρό για τον μεγάλο ψυχικό και σωματικό πόνο που της προκαλούσε η μητέρα της, που της έβαζε -όπως έλεγε- τακούνια και την πήγαινε στην Ομόνοια να συναντηθεί με διάφορους άνδρες.
Επίσης, σύμφωνα με την αφήγηση που της έκανε το κορίτσι, «η μάνα της την πήγαινε κάθε εβδομάδα σε έναν συγκεκριμένο άνδρα και όταν ήταν μαζί με αυτόν, κάποιος άλλος τράβαγε φωτογραφίες».
Η 11χρονη είπε ακόμη στην παιδοψυχίατρο για τον παπά και τον συνταξιούχο (σ.σ. κατηγορούμενους), στους οποίους την πήγαινε η μητέρα της και έπαιρνε λεφτά.
Όπως είπε η κ. Παπανικολάου, το κοριτσάκι της επαναλάμβανε τη φράση: «Δεν θέλω να ξαναπονέσω ποτέ».
Η μικρή μίλησε στην παιδοψυχίατρο για τα βασανιστήρια, στα οποία όπως είπε υπέβαλε τον αδελφό της ο σύντροφος της μητέρας της.
Όπως της έλεγε, «αυτός ο κακός άνθρωπος» έδενε τον αδελφό της σχεδόν καθημερινά, τον κρέμαγε ανάποδα, τον έδενε από τον λαιμό σαν σκυλάκι και τον έβαζε να περπατάει στα τέσσερα.
Η γιατρός χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, την κατηγορούμενη άνθρωπο με βαριά παθολογία.
Η δίκη συνεχίζεται αύριο.
«E» 14/12

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki