Sunday 13 December 2009

Κίνα: Εβαλαν βελόνα σε κεφάλι νεογέννητου παιδιού επειδή ήταν κορίτσι

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Η επιθυμία για την απόκτηση γιου στην Κίνα είναι τόσο μεγάλη ώστε οι γιατροί πιστεύουν πως κάποιοι συγγενείς προσπάθησαν να δολοφονήσουν ένα κοριτσάκι, βάζοντας βελόνα στο κεφάλι του.
Ο θάνατός της θα είχε επιτρέψει στους γονείς του να προσπαθήσουν και πάλι να αποκτήσουν παιδί βάσει της αυστηρής πολιτικής οικογενειακού προγραμματισμού «ένα ζευγάρι, ένα παιδί» που ισχύει στην Κίνα. Όμως το μικρό κορίτσι, που σήμερα είναι 11 ετών, δεν πέθανε. Πριν από λίγες ημέρες οι γιατροί την υπέβαλαν σε επέμβαση και αφαίρεσαν τη βελόνα η οποία, όπως πιστεύουν, ευθύνεται για τις πνευματικές αναπηρίες του παιδιού.
Σύμφωνα με τους "Τάιμς", η μητέρα της μικρής προσέφυγε στην αστυνομία και σκοπεύει να ασκήσει μηνύσεις σε συγγενείς που ίσως ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας της κόρης της.
Περιέγραψε πόσο μεγάλη πίεση δεχόταν από την οικογένεια του άνδρα της να του προσφέρει ένα αγόρι, καθώς εκείνος είχε ήδη μια κόρη από τον πρώτο του γάμο. Έκανε έκτρωση στο πρώτο παιδί της όταν έμαθε ότι ήταν κορίτσι έπειτα από πίεση της πεθεράς της, όμως δεν υπέκυψε τη δεύτερη φορά.
Θυμάται ότι το βρέφος δεν έκλαιγε μετά τη γέννηση και ξαφνικά την τέταρτη μέρα δεν σταματούσε να ουρλιάζει.Επίσης εμφάνισε υψηλό πυρετό που έκτοτε παρουσίαζε συχνά. 

2 comments:

  1. Η κακοποιηση παγκοσμιως εχει παρει μεγαλες διαστασεις, αλα το πιο ανησυχητικο ειναι οτι τις περισσοτερες φορες αφορα τα μικρα παιδακια...

    ReplyDelete
  2. http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs087.snc3/15470_1194396457839_1166273022_30494986_2880413_n.jpg

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki