Wednesday 6 February 2008

«Time for Greek School»: Τα Ελληνόπουλα της ξενιτιάς

Στην ιστοσελίδα «Time for Greek School», Join the adventure of learning Greek as a second language in America, στο post «Τα Ελληνόπουλα της ξενιτιάς», μεταξύ άλλων, αναγράφονται τα παρακάτω:
.....
Πήρα ένα όμορφο σχόλιο από τον συγγραφέα του blog «Το χαμομηλάκι», όπου, οι αναγνώστες του «Time for Greek School» χαιρετίστηκαν ως τα Ελληνόπουλα της ξενιτιάς. Πόσο όμορφο είναι αυτό! Είναι ένας όρος που ενώνει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που πηγαίνουν στο κανονικό σχολείο και στη συνέχεια πηγαίνουν μακριά στο απογευματινό σχολείο για να μάθουν για μια μακρινή γη και γλώσσα. 
Ενώνει όλους εκείνους που έφυγαν από την Ελλάδα για να πάνε στην Αμερική και την Αυστραλία, τη Γερμανία και την Αγγλία, τη Νότια Αφρική και η Βραζιλία, το Χονγκ Κονγκ και τη Ρωσία... 
Είμαστε όλοι Ελληνόπουλα της ξενιτιάς....
Ενωμένοι από την πίστη, τη γλώσσα και τον πολιτισμό. 
Ας κρατήσουμε όλα αυτά τα Ελληνόπουλα στις προσευχές μας, αυτό το Σάββατο, καθώς θα παρακολουθούμε τη Λειτουργία προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών της εκκλησίας μας.
.....
Καλοί μας φίλοι, στείλτε παρακαλούμε, ένα χαιρετισμό σ' αυτά Τα Ελληνόπουλα της ξενιτιάς.
Είναι τα δικά μας παιδιά και, εκεί στην ξενιτιά, θέλουμε να τους φερθούν καλά.

Φωτό: 
Καλοκαίρι γεμάτο Ελλάδα για 700 ελληνόπουλα της διασποράς
Αθήνα26.08.2008
Ο Ευγένιος και ο Κύριλλος από το Ουζμπεκιστάν χορεύουν καταπληκτικό συρτάκι, ο Λευτέρης και ο Νικόλας από το Σουδάν τραγουδούν στη χορωδία, η Αθηνά από το Περού και η Γωγώ από το Κογκό παίζουν στην παράσταση της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη.  
Προσωπάκια παιδιών, σε διάφορες φυλετικές αποχρώσεις και χαρακτηριστικά, με μάτια λαμπερά από την ένταση να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, συνθέτουν μια μοναδική παράσταση: την αποχαιρετιστήρια μιας μοναδικής εμπειρίας. «Καλοκαίρι στην Ελλάδα», όπως γράφουν τα μπλουζάκια που φορούν, μαζί με την υπογραφή της Γενικής Γραμματείας απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ).

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki