Saturday 17 April 2010

Στο Γκάζι για τη... Γάζα

Σήμερα, Σάββατο
 
Εκδήλωση από την πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα» διοργανώνεται 
 στην Τεχνόπολη

Συναυλία με τους Γιάννη Αγγελάκα, Βασιλική Καρακώστα, Rabih Abou-Khalil, Boban Markovic κ.α.


Κι όταν καμιά φορά
Στέκει και την αγγίζω
Μου λέει είμαι φωτιά 
Μα μοναχά δροσίζω
Με κεντρικό μήνυμα «Σπάμε την Πολιορκία» η πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα» διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων σήμερα, Σάββατο, στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι. 
Μέσα από ομιλίες, εικαστικές εκθέσεις αλλά και μία μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή του Γιάννη Αγγελάκα, της Βασιλικής Καρακώστα, του Rabih Abou-Khalil και άλλων καλλιτεχνών, το ελληνικό καράβι έχει ως στόχο να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της πολύπαθης Γάζας.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19:30 με εισηγήσεις ομιλητών. Θα ακολουθήσει εικαστική έκθεση ενώ θα προβληθεί και ταινία με τίτλο "Γάζα ερχόμαστε".  
Από τις 21:30 έως τις 23:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα", στα τέλη του Απρίλη, "αποστολή με περισσότερα από 9 σκάφη, φορτηγά και επιβατηγά, πολυεθνικό πλήρωμα και επιβάτες, θα πλεύσει και πάλι προς τη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας βασικά υλικά ανοικοδόμησης (τσιμέντο, σίδερο, ξυλεία κ.λπ.), υλικά που το Ισραήλ έχει απαγορεύσει να μπουν στη Γάζα, καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος της πρωτοβουλίας "είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς αποστολής να συμμετέχει με ένα τουλάχιστον πλοίο, κατάλληλο για μεταφορά ανθρώπων και υλικών".
Ακόμη, διευκρινίζεται ότι το πλοίο "δεν ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά σε εταιρικό νομικό πρόσωπο, έχει συμμετοχικό και μεριδιακό χαρακτήρα και προορίζεται να αποδοθεί στον Παλαιστινιακό λαό μετά το τέλος των πρώτων αποστολών". 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki