Wednesday 12 May 2010

Διώξεις σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά για διαρροή θεμάτων

Ωραίοι "  εκπαιδευτικοί"  !!  
και ωραίοι "  γονείς"  !!

Oι 3 εκπαιδευτικοί κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας από τους γονείς 18 μαθητών (εκτιμάται πως κάθε μάθημα κόστιζε 75.000 με 80.000 ευρώ).


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 3 εκπαιδευτικών και διώξεις σε ακόμα 18 γονείς και τα παιδιά τους άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών αναφορικά με την υπόθεση δωροδοκίας για τη διαρροή θεμάτων κατά τη διάρκεια των περσινών εξετάσεων του International Baccalaureate.
Βάσει της απόφασης του εισαγγελέα, οι 3 εκπαιδευτικοί παραπέμπονται για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και οι γονείς με τα παιδιά τους για ενεργητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση.
Όπως δήλωσε χθες ο Μ. Κουρουτός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, «η Εισαγγελία Αθηνών παραπέμπει για απόδοση ποινικών ευθυνών 21 εμπλεκόμενους σε περιπτώσεις διαρροής θεμάτων εξετάσεων του διεθνούς απολυτηρίου για τα έτη 2007-2008 και 2008-2009 από τρία ιδιωτικά λύκεια», δηλαδή ακόμα δύο πέρα από το εκπαιδευτήριο όπου είχε ξεσπάσει πέρσι το σκάνδαλο και σε βάρος του οποίου είχαν επιβληθεί κυρώσεις από το διεθνή οργανισμό ΙΒ.
Κανόνες ασφαλείας
Το περσινό σκάνδαλο, όταν δηλαδή βρέθηκε μαθητής να έχει στην τσάντα του τα θέματα των εξετάσεων, είχε ως αποτέλεσμα ο διεθνής οργανισμός ΙΒ να στείλει στελέχη του τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα, τα οποία είχαν σειρά επαφών με τους διευθυντές των προγραμμάτων ΙΒ προκειμένου να εφαρμοστούν νέοι κανόνες ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουτό, οι 3 εκπαιδευτικοί κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας από τους γονείς 18 μαθητών (εκτιμάται πως κάθε μάθημα κόστιζε 75.000 με 80.000 ευρώ).
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας δηλώνει αδυναμία να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο για ΕΔΕ στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Σημειώνεται πως η δίκη έχει οριστεί για τον Ιανουάριο του 2011.

1 comment:

  1. ΚΑΙ ΔΩ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΛΑΔΩΜΑΤΑ;
    ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
    ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΑΛΛΟ.....

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki