Saturday 26 June 2010

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ

Αγαπητοί φίλοι,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και κάποιους μήνες το "Μαζί για το Παιδί" καθώς και τα σωματεία του, ενισχύουν τις παιδικές φυλακές "ΑΥΛΩΝΑ" με υλικά αγαθά που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. 
Για το λόγο αυτό ο δικός μας σύλλογος ανέλαβε να συγκεντρώσει πράγματα της κατηγορίας 4 (βλέπε παρακάτω) και κυρίως ξυραφάκια bic (είναι τα μόνα που επιτρέπονται), οδοντόκρεμες, σαπούνια και σαμπουάν.
Φυσικά όποιος θέλει να προσφέρει είδη από τις υπόλοιπες κατηγορίες, είναι ευπρόσδεκτα. Περιμένουμε μια ακόμη φορά τη βοήθεια όλων σας, ώστε να μπορέσουν και αυτά τα παιδιά να κάνουν την καθημερινότητά του λίγο ποιο εύκολη.

Η παράδοση των αγαθών μπορεί να γίνεται :
  • κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 7-9μμ στα γραφεία επί της οδού Μακρυνίτσας 12-14, Αθήνα πλησίον μετρό "ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ"
  • κάθε Τρίτη 12-2πμ στον ημιόροφο της οδού Μεσογείων 24, Αθήνα (Παράρτημα Νοσ.Παίδων Αγ.Κυριακού)
                              μέχρι 16 Ιουλίου 2010
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία!

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της ΠΕΑΝΔ

Αγαπητά μέλη της Ένωσης Μαζί για το Παιδί,

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας των Φίλων του Παιδιού που έστειλαν βοήθεια στις παιδικές φυλακές Αυλώνα το ΔΣ της Ένωσης αποφάσισε να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια εφόσον οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι πολύ μεγάλες.
Υπολογίζεται ότι 250 από τους 360 συνολικά κρατούμενους είναι άποροι και  είναι αγόρια ηλικίας από 16 - 23 ετών (Μέσος όρος ηλικίας 19-20 ετών).

Χρειάζονται με σειρά προτεραιότητας:

1.       Συγκεκριμένα φάρμακα
Ταμπλέτες Trebon, Comtrex Gold, Niflamol, Zantac, Mucothiol Σιρόπι, Panadol Αναβράζον, Buscopan, Benzyl Sol,  Mesulid, Amoxil, Seclor, Counterpain Κρέμα. Τα φάρμακα παραλαμβάνει ο αρμόδιος του ιατρείου της φυλακής υπογράφοντας ειδικό έγγραφο για την παραλαβή τους. Τα φάρμακα της φυλακής δεν επαρκούν γιατί τα αγοράζει με χρήματα από το ταμείο των απόρων.
2.       Τηλεκάρτες
Οι περισσότεροι άποροι είναι αλλοδαποί και δεν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ακόμα κι όταν έχουν μεγάλη ανάγκη. Μας ζήτησαν λοιπόν τηλεκάρτες για καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ. Παρακάλεσαν αν μπορούμε να τους προμηθεύσουμε με κάρτες των 10 ευρώ.  
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΧΡΟΝΟΚΑΡΤΕΣ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
3.       Ρούχα και εσώρουχα
Τα ρούχα και τα εσώρουχα πρέπει να είναι αντρικά  medium και large για παιδιά ηλικίας 19 -20 δηλαδή όχι κουστούμια! Μαζέψτε παντελόνια τζιν, φόρμες μπλουζάκια και εσώρουχα.
4.       Είδη ιματισμού και ατομικής υγιεινής
Σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια bic επιτρέπονται, πετσέτες μπάνιου και προσώπου, χαρτί υγείας απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη.
5.       Σχολικά είδη- βιβλία ξενόγλωσσα
Φάκελοι αλληλογραφίας, μολύβια, τετράδια, είδη ζωγραφικής και ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία στα αραβικά,  αλβανικά, αγγλικά,
Γαλλικά κα.

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με το σωματείο η «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» με ενημέρωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν παραχωρώντας μας ένα χώρο για να συγκεντρώσουμε τα πράγματα εκεί. Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά για να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους όσο καλύτερα γίνεται να δημιουργήσουμε 5 ομάδες που θα αποτελούνται από 2 σωματεία η κάθε μια και θα συγκεντρώνει πράγματα από 1 κατηγορία από τα παραπάνω. 

Επειδή τα είδη είναι πολλά και χρειάζεται συντονισμός σας παρακαλώ θερμά να μου απαντήσετε μέχρι τη Δευτέρα το αργότερο για το ποια κατηγορία ειδών θα συγκεντρώσετε.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία!

Με εκτίμηση
Μαρία Χατζηνικολάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ανάπτυξης
Ένωση Μαζί για το Παιδί
Αγίου Θωμά 14, Αθήνα 115 27
Τηλ. 210 7782281  
Φαξ. 210 7482664
Email. mhatzinikolaki@mazigiatopaidi.gr
Μας το έστειλε η  Marialena

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki