Wednesday 8 June 2022

Ταξιδεύοντας με τα παιδιά

Ήρθε η ώρα να πάτε διακοπές οικογενειακώς και μόνο στην ιδέα έχετε πελαγώσει;
Δεν ξέρετε τι να πρωτοπάρετε μαζί σας ; 
Αναρωτιέστε πως θα αντέξουν τα παιδιά στο ταξίδι;
Με λίγη σωστή προετοιμασία και ενημέρωση, όλα γίνονται.

Προετοιμασία για το ταξίδι



Χαρτί και στυλό ανά χείρας, και ετοιμάστε μια λίστα, έτσι δεν θα ξεχάσετε τι πρέπει να ψωνίσετε και τι πρέπει να πάρετε. 
Μην αγοράσετε πράγματα τα οποία μπορείτε να βρείτε και στον τόπο των διακοπών σας, όπως παιχνίδια θαλάσσης, έτσι ώστε να αποφύγετε το επιπλέον βάρος. 
Αν έχετε νήπιο αγοράστε μια πλαστική πισίνα που, άδεια από νερό, μπορεί να λειτουργήσει ως «πάρκο» στην παραλία, στο εξοχικό, στο κάμπινγκ. Μια καλή ιδέα είναι να σημειώσετε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε ως και την τελευταία μέρα πριν την αναχώρηση.
Για παράδειγμα:
Οδοντόβουρτσες, φορτιστές κινητών, διαβατήρια, κινητά, πορτοφόλι, βούρτσες/χτένες, ξυριστικές μηχανές, σνακ, νερό, θερμός, γάλα, παιχνίδια κλπ…
Πακετάρετε φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα, μην ξεχάσετε καλοκαιρινά ζακετάκια για τις δροσερές βραδιές...
  • Μιλήστε με τον παιδίατρο σας. Αν εκκρεμεί κάποιο εμβόλιο ή πρέπει να το κάνετε την περίοδο που θα λείπετε, συζητήστε μαζί του εναλλακτικές λύσεις. Σιγουρευτείτε ότι θα μπορείτε να του μιλήσετε στο τηλέφωνο σε περίπτωση που χρειαστεί (αν θα λείπει διακοπές κ.τ.λ).
  • Ενημερωθείτε για το κέντρο Υγείας, το πλησιέστερο Ιατρείο που υπάρχει στον προορισμό των διακοπών σας και σημειώστε τα τηλέφωνα επικοινωνίας.
  • Πάρετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας των παιδιών
  • Ετοιμάστε ένα μικρό φαρμακείο για τις διακοπές. Έχετε μαζί σας τα βασικά: Θερμόμετρο, αντιπυρετικό σιρόπι, κρέμα για τσιμπήματα, η arnica είναι ιδανική κρέμα για τους μώλωπες και τα στραμπουλήγματα, κρέμα για καψίματα, απωθητικό σπρέι για έντομα και κουνούπια. Ο Φαρμακοποιός θα σας βοηθήσει ώστε να το οργανώσετε ή μπορείτε να πάρετε μαζί σας ένα “εναλλακτικό φαρμακείο
  • Αν έχετε μωρό που έχει σταματήσει το θηλασμό μην ξεχάσετε τα απαραίτητα για την προετοιμασία του γάλακτος. Αν έχει ξεκινήσει στερεές αλεσμένες τροφές μην ξεχάσετε τις απαραίτητες συσκευές.
  • Φροντίστε ώστε τα παιδιά να είναι ξεκούραστα. Εάν συνηθίζουν να κοιμούνται κάποια συγκεκριμένη ώρα στην διάρκεια της ημέρας, επιλέξτε αυτή την ώρα για να ταξιδέψετε (εάν σας βολεύει) έτσι ώστε να κοιμούνται στην διαδρομή.
  • Υπολογίστε την διάρκεια του ταξιδιού μαζί με τις στάσεις που θα κάνετε ώστε να φτάσετε στον προορισμό σας την ώρα που επιθυμείτε…
  • Σιγουρευτείτε ότι τα παιδικά καρεκλάκια είναι τοποθετημένα σωστά (ελέγξτε τους ιμάντες και τις ζώνες ασφαλείας).

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki