Thursday 1 July 2010

Είπαν «Ναι στη ζωή – Όχι στα ναρκωτικά»

Ποδοσφαιρικός αγώνας θεραπευτικής κοινότητας εφήβων «Άτραπος» με τη μεικτή ομάδα Πολιτικών-Δημοσιογράφων και Ηθοποιών.
Τα παιδιά που δίνουν καθημερινό αγώνα ζωής για να ξεφύγουν από τη μάστιγα των ναρκωτικών, βγήκαν νικητές και σε έναν ακόμη αγώνα, ποδοσφαιρικό αυτή τη φορά, που φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Ακράτητου την Κυριακή 27 Ιουνίου, με συνδιοργανωτές τη Νομαρχία Αθηνών και το Δήμο Άνω Λιοσίων.
Στον αγώνα που διεξήχθη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), έλαβαν μέρος νέοι ηλικίας κάτω των 24 ετών που απαρτίζουν την ομάδα της θεραπευτικής Κοινότητας «Ατραπός» του ΟΚΑΝΑ και έπαιξαν με τη μεικτή ομάδα Πολιτικών – Δημοσιογράφων – Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών – Ηθοποιών.
Όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν τον αγώνα, ο εμπνευστής και υπεύθυνος της πρωτοβουλίας Δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων, διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας που κάνουν οι έφηβοι και οι νέοι (κάτω των 24 ετών) που συμμετέχουν στα θεραπευτικά προγράμματα της Ατραπούς, να ξεφύγουν από τα ναρκωτικά.

Καλή δύναμη, στον αγώνα ζωής που δίνουν ευχήθηκαν στα παιδιά και στις οικογένειες τους, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων που υπήρξαν συνδιοργανωτές της πρωτοβουλίας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, ο Αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων Δημήτρης Καμπόλης, ο πρόεδρος του Πρωταθλήματος Τύπου Βαγγέλης Αλυσσανδράτος, ο οποίος συμμετέχει πάντα σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος που φιλοξένησε την περσυνή διοργάνωση και ο Γενικός Διευθυντής του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 Χάρης Μπότσαρης. Τις ευχές τους έδωσαν επίσης από την ομάδα των ηθοποιών που αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετέχει αυτοτελώς στα πρωταθλήματα Τύπου, δυο αγαπημένοι ηθοποιοί που έλαβαν μέρος στον αγώνα: ο καταξιωμένος στο χώρο του θεάτρου, του Ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης Παύλος Ορκόπουλος και ο νέος και πολλά υποσχόμενος ηθοποιός Πάνος Βλάχος (ο «κακός» Τζώρτζης από το σίριαλ «η ζωή της άλλης»)
Την έναρξη του αγώνα κήρυξαν ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, αφήνοντας συμβολικά τα μπαλόνια με το σύνθημα «ναι στη ζωή – όχι στα ναρκωτικά», να πετάξουν προς τον ουρανό, ενώ οι παίκτες και των δύο ομάδων, έπαιξαν δυνατά και χάρισαν στους φιλάθλους, θεαματικές φάσεις.
Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των εφήβων της Ατραπού, που κέρδισε την μεικτή Πολιτικών – Ηθοποιών – Δημοσιογράφων και Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών με 5-3.  
Το κύπελλο απένειμε στα παιδιά που το πανηγύρισαν δεόντως, ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων. Στις κερκίδες μεταξύ άλλων βρέθηκαν και παρακολούθησαν τον αγώνα ο Αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων Μιχάλης Οικονομάκης με την κορούλα του, ο πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Χριστοφιλάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κυριάκος Χατζηλέρης.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν τέλος, στους ανθρώπους της «Ατραπούς» και στον υπεύθυνο για τις εκδηλώσεις αυτές Ηλία Γκότση, που στηρίζουν καθημερινά στον αγώνα τους και στο πέρασμα τους σε μια νέα ζωή χωρίς ναρκωτικά, τα παιδιά της θεραπευτικής Κοινότητας και τις οικογένειες τους.

2 comments:

  1. Πολυ ωραια.
    Το κρατος μας λειτουργει τελεια.
    Απο τη μια δημιουργούνται νομικα πλαίσια για εξαγορές ποινών που μονο οι μεγαλεμποροι ναρκωτικων μπορουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
    Απο την αλλη δημιουργεί νόμους που ειναι λες και τους διατύπωσαν στα γρήγορα για να μπορεσουν να συνεχίσουν να παίζουν τάβλι.
    Δεν φτιάχνουμε αρκετές θεραπευτικές κοινότητες.
    Ενας ναρκωμανής που δεν εχει μεσον μεχρι να ρθει η σειρά του να μπει σε πρόγραμμα, ειναι πολυ πιθανό να πεθάνει...
    Αλλα κανούμε και ενα χάπενινγ για να δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε.
    Εγω αυτό το αποκαλώ υποκρισία.

    ReplyDelete
  2. Μακάρι να είχες άδικο.
    Μα και ένα παιδί να γλίτωσε, έστω και αν στις πλάτες του κάνουν τη φιγούρα τους οι άχρηστοι, κάτι είναι και αυτό...

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki