Saturday 4 September 2010

Πορτογαλία: Καταδίκες για την υπόθεση παιδεραστίας στο ορφανοτροφείο Κάζα Πία
Portugal: Casa Pia pedophile ring convictions

Ένοχοι κρίθηκαν από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Λισαβόνας οι έξι από τους επτά κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο κρατικό ορφανοτροφείο Κάζα Πία, το είχε ξεσπάσει το Νοέμβριο του 2002. 
Οι έξι καταδικάστηκαν από το δικαστήριο σε ποινές κάθειρξης 5-18 ετών. Οι κατηγορούμενοι, στους οποίους περιλαμβάνονται ορισμένες εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας, κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση ή ότι βοήθησαν να κακοποιηθούν σεξουαλικά δεκάδες παιδιά που διέμεναν στο κρατικό ορφανοτροφείο.

Six Portuguese men have been jailed after they were found guilty of sexual abuse at a state-run children’s home. Carlos Silvino was given an 18-year sentence after confessing to 639 charges relating to the abuse of children or procuring them for others. His co-defendants, including the former TV presenter Carlos Cruz, were jailed for between five and seven years.
The boys, now aged between 16 and 22, were all residents at the Casa Pia children’s home in the capital, Lisbon. The panel of three judges in the case spent most of the day reading the full verdict in each of the hundreds of sexual abuse accusations. more

Οι κατηγορούμενοι ήταν ο πρώην οδηγός του Κάζα Πία Κάρλος Σιλβίνο, ο πρώην διευθυντής του ιδρύματος Μανουέλ Αμπράντες, ο δημοφιλής τηλεοπτικός παρουσιαστής Κάρλος Κρους, ο πρώην διπλωμάτης της Πορτογαλίας Τζόρζε Ρίτο, ο δικηγόρος Ούγκο Μάρκαλ, ο γιατρός της υψηλής κοινωνίας Τζοάο Φερέιρα Ντίνις και η Γκερτρούντες Νούνες, μια γυναίκα που ήταν ύποπτη ότι επέτρεπε να χρησιμοποιείται το σπίτι της για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών.
Ο πρώην οδηγός και κηπουρός στην Κάζα Πια, Κάρλος Σιλβίνο, ο οποίος κατηγορήθηκε για περισσότερα από 600 εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρότρυνση σε πορνεία, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη. Οι άλλοι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 5 χρόνια και 9 μήνες έως 7 χρόνια, ενώ αθωώθηκε μόνο η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στη νοτιοανατολική Πορτογαλία, όπου, σύμφωνα με τα θύματα, γίνονταν «όργια».
Κατά την ανάγνωση των ποινών, τα θύματα έσφιγγαν μεταξύ τους τα χέρια και έκαναν το σήμα της νίκης.
Το σκάνδαλο αυτό ξέσπασε το Νοέμβριο του 2002 μετά την αποκάλυψη από την εβδομαδιαία εφημερίδα Espresso πληροφοριών για φερόμενη κακοποίηση παιδιών, κυρίως αγοριών, για κάποιες δεκαετίες. Στοιχεία για σεξουαλική κακοποίηση στο κρατικό ορφανοτροφείο είχαν έρθει στην επιφάνεια ήδη από τη δεκαετία του 1980, αλλά η έρευνα είχε εγκαταλειφθεί και τα έγγραφα είχαν εξαφανιστεί σε μία κατά ορισμένους προσπάθεια συγκάλυψης.  
Κατά τη δίκη κατέθεσαν 32 θύματα, τα οποία παρουσίασαν πολύ μελανές περιγραφές της κακοποίησης που υπέστησαν. Η δίκη αυτή η οποία διήρκεσε έξι χρόνια ήταν από τις μεγαλύτερες χρονικά που γίνονται ποτέ στην Πορτογαλία.

2 comments:

  1. Συνταρακτική είδηση...Ειλικρινή και θερμά συγχαρητήρια στο ιστολόγιο...Καλή συνέχεια

    ReplyDelete
  2. Να είσαι καλά Μαρία

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki