Monday 4 October 2010

«Συγγνώμη που σας κάναμε πειραματόζωα»
US sorry over deliberate sex infections in Guatemala

Με ένα συγγνώμη...καθάρισαν!!

Μετέδωσαν σύφιλη σε 696 φυλακισμένους 
και ψυχικά ασθενείς.
Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και η υπουργός Υγείας Κάθλιν Σιμπέλιους χαρακτηρίζουν "ανήθικα" και "κατακριτέα" τα πειράματα που διεξήχθησαν τη διετία 1946-48.
"Μολονότι τα γεγονότα αυτά εκτυλίχθηκαν πριν από 64 χρόνια, έχουμε σοκαριστεί που μια τέτοια κατακριτέα έρευνα έγινε υπό την καθοδήγηση του δημόσιου τομέα υγείας. Λυπούμαστε πολύ που συνέβη κάτι τέτοιο και ζητούμε συγγνώμη από όλα τα άτομα που έπεσαν θύματα τέτοιων αποτροπιαστικών πρακτικών", αναφέρεται στην ανακοίνωση. 
Today finally sees two of the USA’s most prominent women in politics finally apologize for one of the most cruel and despicable experiments ever carried out on man to date. Mind you, it only took the USA seven decades to offer one. The experiment, carried out in the 1940′s, was the barbaric and deliberate act of inoculating prisoners, soldiers and mental patients with the killer disease syphilis, without their knowledge or permission. This was one of the most barbaric and cruel acts of human power ever recorded. more
Τα πειράματα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας όταν τον περασμένο Ιανουάριο η καθηγήτρια στο Κολέγιο Γουέλσλι της Μασαχουσέτης Σούζαν Ρέβερμπι ανήρτησε στην ιστοσελίδα της την έρευνα που είχε κάνει για το θέμα. 
Σύμφωνα με την έρευνα της, Αμερικανοί κυβερνητικοί γιατροί μόλυναν σκοπίμως άτομα με σύφιλη και βλεννόρροια.  

Οι υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ έκαναν τα πειράματα παραπλανώντας τα "ανθρώπινα πειραματόζωα" που πίστευαν ότι εμβολιάζονται κατά της σύφιλης. Στόχος των ερευνητών ήταν να διαπιστώσουν αν η πενικιλίνη, που τότε είχε μόλις ανακαλυφθεί, μπορούσε να προλάβει τη σύφιλη εκτός από το να τη θεραπεύσει.
Περίπου 696 άτομα, άνδρες κρατούμενοι σε φυλακές και άνδρες και γυναίκες, τρόφιμοι του Εθνικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Γουατεμάλας υποβλήθηκαν στα ανήθικα πειράματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα "πειραματόζωα" των Αμερικανών έγιναν άρρωστες ιερόδουλες, προκειμένου να μεταδώσουν τις ασθένειες στους κρατούμενους άνδρες.
Γουατεμάλα: "Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας"
"Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" χαρακτήρισε τα πειράματα ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, Άλβαρο Κολόμ. "Αυτό που έγινε εκείνη την εποχή είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να καταθέσει προσφυγή", τόνισε ο ίδιος. 
πηγή

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki