Saturday, 20 January 2024

Γλυκάκι και για μεγάλα παιδιά!! - Banoffee pie

Για σήμερα σας έχω ένα πολύ πολύ αγαπημένο μας γλυκάκι!
Ένα γλυκό που όποτε το φτιάχνω, δεύτερη μέρα δεν έχει μείνει τίποτε.
Ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό, που γίνεται με καραμελωμένο γάλα.

Banoffee pie

Το καραμέλωμα του γάλακτος δεν παρουσιάζει καμιά ιδιαίτερη δυσκολία, τα δε κουτιά με το καραμελωμένο γάλα μπορείτε να τα φυλάξετε σε κάποιο ντουλάπι σας, σε σκιερό μέρος, μέχρι και 2-3 μήνες, κι έτσι να φτιάξετε μπανόφι όποτε θελήσετε ή ακόμα να το χρησιμοποιήσετε σε τούρτες ή τάρτες σας.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως γίνεται το μπανόφι.
Θα χρειαστούμε
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ή σαβαγιάρ (ή digestive) (225 γρ)
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
500 μλ κρέμα γάλακτος
2-3 μπανάνες
τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το καραμέλωμα του γάλακτος.
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 2 κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε αρκετό νερό, ώστε να τα σκεπάζει τελείως.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα και τα ξεχνάμε για 2 ώρες. Τα αφήνουμε δηλαδή να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες. Σε 2ώρες το γάλα είναι έτοιμο, καραμελωμένο.
Διευκρινίζω για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση, βράζουμε τα κουτιά με το ζαχαρούχο κλειστά, δεν αδειάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα.
Αυτή τη διαδικασία, όπως είπα και πιο πάνω, μπορείτε να την κάνετε μέρες νωρίτερα, αφού το γάλα διατηρείται 2-3 μήνες, φυλαγμένο σε σκιερό μέρος.
 
Τώρα που έχουμε έτοιμο το γάλα, ας συναρμολογήσουμε το μπανόφι.
Στρώνουμε σε πυρέξ τα μπισκότα, αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει για πολύ λίγο στο γάλα, ώστε να μην μας διαλυθούν.
Πάνω από τα μπισκότα αδειάζουμε το καραμελωμένο γάλα και ισιώνουμε με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα την επιφάνεια.
Πάνω από το γάλα αραδιάζουμε τις μπανάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί (ή χρησιμοποιούμε έτοιμη σαντιγί) και την απλώνουμε πάνω από όλα τα υλικά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες σοκολάτας.
Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki