Saturday 18 June 2011

Μακαρόνια με Σάλτσα Κοτόπουλο ... από την μανούλα!! - Ground Chicken Spaghetti Sause

Πολύ νόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, 
με ντομάτα κοτόπουλο και μανιτάρια. 
Εύκολη και χορταστική.
Υλικά συνταγής:
  • Κομμένο κύβους φιλέτο κοτόπουλο: 2 φιλέτα (1 στήθος)
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
  • Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές
  • Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα (προαιρετικό)
  • Ψιλοκομμένες ντομάτες: 800 γρ. ή 2 συσκευασίες κονκασέ
  • Κομμένα φέτες μανιτάρια: 300 γρ.
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
  • Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι
  • Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
  • Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι
  • Μακαρόνια: 500 γρ.
  • Τριμμένο τυρί: όσο σας αρέσει (προαιρετικό)
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τους κύβους κοτόπουλου
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε κι αυτό. 
  3. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. 
  4. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, ζάχαρη και το θυμάρι. 
  5. Σιγοβράζετε το φαγητό, μέχρι η σάλτσα να δέσει καλά (20 με 30 λεπτά).
  6. Σε κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο (ένα κουταλάκι). Βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. 
  7. Στραγγίζετε, αδειάζετε σε πιατέλα, από πάνω προσθέτετε την σάλτσα, αν θέλετε τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως,
Μαγειρεύτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2011 από την luise 
από radicio 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki