Πολύ νόστιμη σάλτσα για μακαρόνια,
με ντομάτα κοτόπουλο και μανιτάρια.
Εύκολη και χορταστική.
Υλικά συνταγής:
-
Κομμένο κύβους
φιλέτο κοτόπουλο:
2 φιλέτα (1 στήθος)
-
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι:
1 μέτριο
-
Ελαιόλαδο: 4 κουταλιές
-
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα (προαιρετικό)
-
Ψιλοκομμένες ντομάτες: 800 γρ. ή 2 συσκευασίες κονκασέ
-
Κομμένα φέτες μανιτάρια: 300 γρ.
-
Αλάτι, πιπέρι:
όσο σας αρέσει
-
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι
-
Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
-
Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι
-
Μακαρόνια: 500 γρ.
- Τριμμένο τυρί: όσο σας αρέσει (προαιρετικό)
Οδηγίες
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τους κύβους κοτόπουλου
- Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε κι αυτό.
- Προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
- Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, ζάχαρη και το θυμάρι.
- Σιγοβράζετε το φαγητό, μέχρι η σάλτσα να δέσει καλά (20 με 30 λεπτά).
- Σε κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο (ένα κουταλάκι). Βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στραγγίζετε, αδειάζετε σε πιατέλα, από πάνω προσθέτετε την σάλτσα, αν θέλετε τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως,
Μαγειρεύτηκε στις
28 Φεβρουαρίου 2011 από την
από
radicio
No comments:
Post a Comment