Friday 19 August 2011

Παπούτσια με τακούνια για... κοριτσάκια!!
Are high heels appropriate for little girls?

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Είμαι μητέρα ενός κοριτσιού 5 χρονών και το τελευταίο διάστημα βλέπω στις βιτρίνες παιδικών καταστημάτων παπουτσάκια με τακούνια. Η κόρη μου, μου ζητάει επίμονα της αγοράσω ένα τέτοιο ζευγάρι. Διστάζω να προχωρήσω σε μια τέτοια αγορά καθώς ανησυχώ για το τι μπορεί να πάθει η μικρή φορώντας από τέτοια ηλικία τακούνια.
Είναι καλό για ένα μικρό κορίτσι να φοράει τακούνια;
Are high heels appropriate for little girls?
Απαντά ο Εμμανουήλ Αρβανιτάκης, ποδολόγος
Είναι γεγονός ότι τελευταία χρόνια στα καταστήματα παιδικών υποδημάτων διατίθενται προς πώληση παιδικά παπούτσια με τακούνι για τις μικρές κυρίες που θέλουν να μιμηθούν τη μαμά που φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια. Καλό θα είναι να έχουμε πάντα κατά νου ότι το παιδί δεν είναι ένας μικρός ενήλικας. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι ό,τι χειρότερο για τη σωστή ανάπτυξη των ποδιών ενός παιδιού καθώς ενέχουν κινδύνους για ατυχήματά λόγω του ότι το βάδισμα με τέτοιου είδους παπούτσια είναι ιδιαιτέρως ασταθές και οι κινήσεις των οστών των μυών του ποδιού περιορίζονται. 
Επιπλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος με τη χρήση τέτοιων παπουτσιών να αλλάξει η στάση του σώματος και η βάδιση του παιδιού, προκαλώντας ίσως και χρόνια προβλήματα. Το ιδανικό παπούτσι είναι φτιαγμένο από δέρμα καλής ποιότητας, έχει επαρκές μήκος και πλάτος, το πίσω μέρος του ποδιού πρέπει να είναι αρκετά σκληρό ούτως ώστε να κρατά το πόδι από το να μετακινείται προς τα μπρος, τα τακούνια δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τους δυόμισι με τρεις πόντους ενώ η βάση τους θα πρέπει να είναι τόσο πλατιά όσο το παπούτσι για να δώσει σταθερότητα, να έχει καλό δέσιμο και η σόλα του να μην γλιστρά και να απορροφά τους κραδασμούς. Αγοράστε λοιπόν στο κοριτσάκι σας ένα παπούτσι με τακούνι τριών πόντων και αποφύγετε τις υψηλότερες διαστάσεις για να εξασφαλίσετε τη καλή ανατομία του ποδιού του παιδιού και την αποφυγή δυσάρεστων λειτουργικών προβλημάτων στο μέλλον.
infokids   
   
Τα τακούνια της τετράχρονης Σούρι Κρουζ, εξόργισαν!
 
Από την Πόπη Τερσιπάζογλου 
Όταν η λιλιπούτεια fashion icon Σούρι, κόρη του Τομ Κρουζ και της Κέιτι Χολμς, φόρεσε για πρώτη φορά πέρσι, τριών τότε ετών, κάτι ασημένια t-bar mary janes με ένα χαριτωμένο τοσοδούλικο τακουνάκι, όλοι θεωρήσαμε ότι ήταν μια εκκεντρικότητα της διάσημης και fashionista μαμάς της. Έκτοτε έχει περάσει ένας χρόνος και φάνηκε ότι δεν ήταν μία μεμονωμένη, αμφιλεγόμενη στυλιστική επιλογή αφού  


Μεγάλα brands όπως η Gap Kids και τα Νext είδαν την ευκαιρία να βγάλουν σειρές με τακούνια για τρίχρονα κορίτσια και μεγάλη μερίδα γονιών είδαν την κίνηση με μισό μάτι.  
Το διαδικτυακό γκρουπ γονιών Mumset ξεκίνησε μια εκστρατεία η οποία ονομάζεται Let Girls Be Girls η οποία ζητάει από τις εταιρίες να υπογράψουν μια συμφωνία να μην πουλάνε ο,τιδήποτε μπορεί να φέρει σεξουαλικές αποχρώσεις στη ζωή των μικρών κοριτσιών. 
Ένα μέλος του γκρουπ δήλωσε: «Ορισμένα από τα παπούτσια μοιάζουν περισσότερο με αυτά που φοράνε οι χορεύτριες στα κλαμπ και δεν έχουν καμία θέση σε ένα παιδικό πόδι. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα μυούν στο σεξισμό προεφηβικά κορίτσια. Εμείς λέμε στις εταιρίες αυτές: ‘Ρίξτε μια ματιά στη σειρά παπουτσιών σας και αναρωτηθείτε εάν αυτά είναι κατάλληλα για μικρά παιδιά’». Ένας εκπρόσωπος της αλυσίδας NEXT απάντησε στους εξοργισμένους γονείς ότι τα συγκεκριμένα παπούτσια δεν είναι ανάρμοστα, είναι απλά ιδιαίτερα» ενώ η Gap Kids αναφέρει ότι «τα τακούνια είναι ειδικά σχεδιασμένα και τεσταρισμένα ούτως ώστε να είναι απολύτως ασφαλή».

2 comments:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki