Sunday 6 November 2011

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ «ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΡΕΦΗ»

Σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα, η UNICEF απένειμε ειδικά βραβεία στα νοσοκομεία «ΑΤΤΙΚΟΝ» και Π.Γ.Ν. ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» τα οποία αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως τα δύο πρώτα Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη στη χώρα μας.

Στα δύο νοσοκομεία απονεμήθηκε ως τιμητικό βραβείο
ειδική πλακέτα στην οποία απεικονίζεται το έργο
"Μητρότητα" του Pablo Picasso.
Για να χαρακτηρισθεί ένα νοσοκομείο ως φιλικό προς τα βρέφη, σύμφωνα με τη UNICEF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, πρέπει ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες που έχουν στόχο τη διευκόλυνση και εξασφάλιση του μητρικού θηλασμού για τις μητέρες που μπαίνουν στο μαιευτήριο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν... 
ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού Καθηγητής Γεώργιος Χρούσος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» κ. Νίκος Φαλδαμής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «ATTIKON» κ. Ηλίας Λαμπίρης, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας κ. Αναστασία Πανταζοπούλου και λειτουργοί της υγείας που συνέβαλαν στην επιτυχία της προσπάθειας.

Η UNICEF έχει αναλάβει σε όλο τον κόσμο την προώθηση του Μητρικού Θηλασμού ως το καλύτερο μέσο διατροφής του παιδιού με πλήθος ευεργετικών αποτελεσμάτων τόσο για τα βρέφη όσο και για τις μητέρες.

Στα δύο νοσοκομεία απονεμήθηκε ως τιμητικό βραβείο ειδική πλακέτα στην οποία απεικονίζεται το έργο "Μητρότητα" του Pablo Picasso.
Περισσότερα για τα πλεονεκτήματα του Μητρικού Θηλασμού μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα της UNICEF www.unicef.gr - Για πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-72 55 555 ή 6944-65 37 99

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2011

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki