Saturday 12 November 2011

Εικαστική έκθεση για τους άστεγους της Αθήνας

«Έκπληξη 3!» τιτλοφορείται η εικαστική έκθεση που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο διαδικτυακός τόπος προβολής και προώθησης της ελληνικής τέχνης artAZ, σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν
για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας
Μετά τη θριαμβευτική επιτυχία των αντίστοιχων διοργανώσεων του 2009 και του 2010, η εκδήλωση για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας επαναλαμβάνεται πιο επίκαιρη από ποτέ και με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση προσφοράς. Τριακόσιοι καλλιτέχνες, καλύπτοντας όλη την γκάμα της εικαστικής έκφρασης, δημιούργησαν και προσφέρουν αφιλοκερδώς ειδικά για την έκθεση από ένα έργο τέχνης (σε ενιαία διάσταση (18x24εκ.), που θα διατεθεί σε ενιαία συμβολική τιμή (€50). 
Κάθε πίνακας είναι υπογεγραμμένος στην πίσω του πλευρά και η ταυτότητα του καλλιτέχνη παραμένει μυστική και αποκαλύπτεται μόνο μετά την αγορά του έργου! Το εκλεκτικό μείγμα που αποτελείται από διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς μέχρι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών συναντιέται με πρόθεση να εκπλήξει το κοινό …παρασύροντας το να συμμετάσχει στην ξεχωριστή αυτή φιλανθρωπική διοργάνωση.
Η έκθεση ήδη πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα του artAZ (www.artaz.gr) και θα διαρκέσει έως και τις 17 Νοεμβρίου. Στο διάστημα αυτό θα προστίθενται νέα έργα σε καθημερινή βάση. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα σημειώνοντας τους κωδικούς των έργων που θα ήθελαν να αποκτήσουν.
Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου θα μετακομίσει στην «Τεχνόπολις» όπου τα έργα θα παρουσιαστούν στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί η πώλησή τους την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας και συγκεκριμένα για την ενίσχυση του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑΣ.
Παράλληλα με την καθιερωμένη έκθεση των 300 έργων, στην αίθουσα θα φιλοξενηθεί και η έκθεση iDream, μία ομαδική έκθεση, με έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών, που παντρεύει διαφορετικές τεχνοτροπίες και εικαστικά ιδιώματα, λειτουργώντας σαν συμπυκνωμένο οπτικό πανόραμα. Ποσοστό από τις πωλήσεις των έργων (θα προσδιοριστεί μεμονωμένα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες) θα διατεθεί επίσης για τους σκοπούς της Εκπληξης.
Πληροφορίες για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ της ΚΛΙΜΑΚΑΣ: 
Η «ΚΛΙΜΑΚΑ» είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός, σημαντικό μέρος των δράσεών του οποίου αφορά τη στήριξη συμπολιτών μας οι οποίοι διαβιούν στο δρόμο ή σε ανεπαρκείς ή ακατάλληλες συνθήκες στέγασης. Τα τελευταία δέκα χρόνια η ΚΛΙΜΑΚΑ υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έρευνα, πρόληψη, ευαισθητοποίηση, αγωγή κοινότητας, εκπαίδευση, street work, κάλυψη των βασικών αναγκών επιβίωσης και υπηρεσίες για την εργασιακή αποκατάσταση και επανένταξη των αστέγων στον κοινωνικό ιστό. 
Το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της «ΚΛΙΜΑΚΑ» λειτουργεί με πρωτοβουλία του φορέα και στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε χορηγίες καθώς και σε εθελοντική εργασία στελεχών του φορέα και άλλων ευαισθητοποιημένων πολιτών.
Πληροφορίες για το artAZ: Το artAZ είναι η πιο επιδραστική διαδικτυακή πλατφόρμα προώθησης της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα. Ο βασικός σκοπός του είναι να αναδεικνύει και να προωθεί το δημιουργικό ταλέντο, να ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις, να ανακαλύπτει και να παρουσιάζει ό,τι είναι νέο και ενδιαφέρον στον κόσμο της τέχνης, λειτουργώντας παράλληλα σαν σύνδεσμος μεταξύ της Ελληνικής και της Διεθνούς εικαστικής πραγματικότητας. Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη σε ελληνική και αγγλική έκδοση.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki