Saturday 26 November 2011

«Κιβωτός αγάπης»: Κοινωνικό Παντοπωλείο Σερρών

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις δράσεις της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας έχει ως στόχο την προστασία και ενίσχυση εκείνων κυρίως των κοινωνικών ομάδων πού αδυνατούν να εξα­σφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής τους. 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται επί της οδού Ραιδεστού 36
έναντι του Δημοτικού Γηπέδου στην πόλη των Σερρών,
και θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο
από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι
Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την ονομασία «Κιβωτός αγάπης» πραγματοποιήθηκαν την ημέρα της γιορτής των πολιούχων των Σερρών. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις δράσεις της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας έχει ως στόχο την προστασία και ενίσχυση εκείνων κυρίως των κοινωνικών ομάδων πού αδυνατούν να εξα­σφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής τους.
Η ιερά μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας προχώρησε στην υλοποίηση δύο φιλανθρωπικών και κοινωνικών δράσεων,του Ξενώνα φιλοξενίας αστέγων και συγγενών ασθενών με την ονομασία «Στοργή», και το Κοινωνικό Παντοπωλείο με την ονομασία «Κιβωτός αγάπης».
Ο ξενώνας « Στοργή» που τα εγκαίνια του έγιναν την Κυριακή το πρωί, 6 Νοεμβρίου, βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Επταμύλων, και κει θα μπορούν να φιλοξενούνται όσοι συνάνθρωποί μας είναι προσωρινώς άστεγοι ή έχουν συγγενείς τους ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαμονής.
Την Τρίτη το μεσημέρι, εορτή των παμμεγίστων Ταξιαρχών,
πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. θεολόγου, παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου ,των βουλευτών κ. Μαρίας Κόλλια –Τσαρουχά , κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη, κ. Αναστασίου Καριπίδη και κ. Ηλία Πολατίδη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μωυσιάδη , του δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη , δημοτικών συμβούλων, επιχειρηματίες, του ιερού κλήρου και πλήθος κόσμου.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος αναφερόμενος στην λειτουργία του Κοινωνικού παντοπωλείου δήλωσε « Αξιέπαινη η προσπάθεια της Ι.Μ.Σ.Ν. να λειτουργήσει ένα τέτοιο κατάστημα που θα προσφέρει τα είδη πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους .Συγχαίρω τον άγιο Σερρών και εύχομαι αυτό το παντοπωλείο να έχει διάρκεια και να εξυπηρετεί και να διευκολύνει τις ανάγκες εκείνων που πλήττονται από την φτώχεια ,την ανεργία , την οικονομική κρίση ούτως ώστε να μην λείψει από κανέναν το αναγκαίο . Ο απόστολος Παύλος γράφει ότι το περίσσευμα του ενός το υστέρημα του άλλου και εκεί να γίνεται ισότης».

Ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης τόνισε «Είναι ακόμη μία σημαντική δραστηριότητα της εκκλησία και μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του σεβασμιότατου μητροπολίτη μας κ. Θεολόγου .Είναι άξιος συγχαρητηρίων ακόμη και όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του κοινωνικού παντοπωλείου ,το οποίο πρέπει όλοι οι φορείς αλλά και οι πολίτες να αγκαλιάσουν ,να στηρίξουν για να βοηθήσουμε έτσι τους ασθενέστερους συμπολίτες μας»

«Συγχαρητήρια στην ιερά Μητρόπολη για το έργο της, θα είμαστε όλοι μας αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε ο επιχειρηματίας κ. Χρήστος Μέγκλας.

Ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγος φανερά συγκινημένος ,δήλωσε «Σήμερα εγκαινιάσαμε το κοινωνικό παντοπωλείο είναι μια προσπάθεια της εκκλησίας μας για την ανακούφιση ,όσο μπορεί να γίνει αυτό , του ανθρωπίνου πόνου . Η ανεργία καλπάζει ,τα προβλήματα γίνονται κάθε μέρα εντονότερα και η εκκλησία μας οφείλει να πράξει το χρέος της όπως πάντα το κάνει .Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα της ευαισθησίας της εκκλησίας μας .Προχθές εγκαινιάσαμε τον ξενώνα και θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε με το πύρωμα της καρδιάς μας και με την διάθεση να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο . Είναι μια προσπάθεια κοινή . Δεν είναι μόνο της εκκλησίας την στηρίζουν όλοι και οι άρχοντες και οι φορείς και ο επιχειρηματικός κόσμος και κυρίως και πρωτίστως η δόξα μας και οι άνθρωποι μας ο απλός λαός του θεού ,ο οποίος εδώ και ένα μήνα τώρα περίπου φέρνουν από το περίσσευμα της καρδιάς τους και το υστέρημα της τσέπης τους προϊόντα ,γιατί μόνο προϊόντα θέλουμε να φέρνουν για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια . Και η εκκλησία μας τα διαμοιράζει δίκαια σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Χθες δώσαμε ήδη τις 150 πρώτες κάρτες για τους δικαιούχους και θα μπορούν να προμηθευτούν τα τρόφιμα που έχουν ανάγκη και έτσι θα συνεχίσουμε» .

«Η προσπάθεια μας ,η σκέψη μας ο οραματισμός μας είναι ξεκινάμε από τις Σέρρες που είναι η έδρα της μητροπόλεως και θα επεκταθούμε και στην Νιγρίτα και όπου αλλού μπορούμε . Ξεκινάμε με βήματα μετρημένα ώστε να πατάμε σε στερεό έδαφος για να προχωρούμε παραπάνω» ανέφερε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Θεολόγος για το ενδεχόμενο δημιουργία και άλλου κοινωνικού παντοπωλείου .

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται επί της οδού Ραιδεστού 36 έναντι του Δημοτικού Γηπέδου στην πόλη των Σερρών, και θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι .

Δήμητρα Μετόκη

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki