Tuesday 8 November 2011

ΗΠΑ: Ένας στους δύο μαθητές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης!

Σχεδόν ένας στους δύο μαθητές (48%) του γυμνασίου και του λυκείου στις ΗΠΑ έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, άμεσα ή μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.

«Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μέρος
της καθημερινής πραγματικότητας στα γυμνάσια
και στα λύκεια»
Σύμφωνα με την μελέτη, τα κορίτσια γίνονται πιο συχνά στόχος με το 56% να έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, ενώ το ίδιο δηλώνει το 40% των αγοριών.
Η λεκτική παρενόχληση (αστεία, σχόλια) αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των περιπτώσεων, με το ένα τρίτο να γίνεται μέσω του διαδικτύου (ηλεκτρονικά μηνύματα, Facebook) ή μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS).
«Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μέρος της καθημερινής πραγματικότητας στα γυμνάσια και στα λύκεια», καταλήγει η έρευνα που διενεργήθηκε σε 1.965 μαθητές από την Οργάνωση Πανεπιστημιακών Αμερικανίδων Γυναικών (AAUW).
Μόνο το 9% των περιστατικών ανέφερε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από καθηγητές ή από μέλη του προσωπικού του σχολείου, σημειώνει η έρευνα, ενώ η παρενόχληση αντιμετωπίστηκε με δυσφορία από το 87% των ερωτηθέντων.
Η μελέτη αναλύει επίσης τα κίνητρα των νέων που παρενοχλούν.
Για το 44% επειδή αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής σε ένα σχολείο, για το 39% επειδή "ήταν αστείο", ενώ το 23% ενήργησε από εκδίκηση.

http://www.protothema.gr/

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki