Monday 26 December 2011

Σε κίνδυνο η ζωή 4χρονης λόγω κρατικής αναλγησίας
Έπρεπε να ξεφτιλιστούν για να δώσουν τα χρήματα

«Οι αρμόδιοι του ΟΓΑ δεν ενέκριναν τις πιστώσεις για την αγορά των φαρμάκων και του ειδικού γάλακτος με το οποίο πρέπει να τρέφεται η Αγγελική»
*******************************************
Φάγανε  εκατομμύρια των εκατομμυρίων.
Ρήμαξαν τα ταμεία, ρήμαξαν ζωές και τώρα δεν τους περισσεύουν χρήματα για να σωθεί η Αγγελικούλα.
Αίσχος!!
******************************************* 
Δόθηκαν τελικά από τον Ο.Γ.Α. τα 4.300 ευρώ για τα φάρμακα (ειδικό γάλα) της μικρής Αγγελικής από την Πάτρα.

*******************************************
Προς τους αρμόδιους:
Τσακιστείτε να καλύπτετε όλα τα έξοδα
για να ζήσει το κοριτσάκι
news247
Από μία λεπτή κλωστή κρέμεται η ζωή της 4χρονης Αγγελικής, η οποία πάσχει από σπάνια μορφή ασθένειας, ενώ τους τελευταίους μήνες το κράτος αρνείται να της χορηγήσει φάρμακα, με την αιτιολογία της αλλαγής στον τρόπο πληρωμής και της άρνησης φαρμακοποιών να χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει σε ασφαλιστικά ταμεία.

Την ίδια στιγμή, η μητέρα της άτυχης μικρής, καταγγέλλει το κράτος που έχει γυρίσει την πλάτη στο πρόβλημα της οικογένειας από την Αλβανία, με τους φίλους και τους συγγενείς να μην διστάζουν να αναρτούν το θέμα σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, facebook και twitter, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη.

Η 4χρονη Αγγελική, τρέφεται από το μάγουλο και η σπανιότατη ασθένεια από την οποία πάσχει, την κρατά καθηλωμένη στο κρεβάτι, ειδικά διασωληνωμένη. Η μικρή έχει ανάγκη από βαριάς μορφή φάρμακα, ενώ και το ειδικό γάλα το οποίο λαμβάνει καθημερινά για την ανάπτυξή της έχει τιμή σχεδόν απαγορευτική για την οικογένειά της.
Το ξέσπασμα της μητέρας
"Αν δεν πάρει το παιδί τα φάρμακά του και το ειδικό γάλα, θα πεθάνει. Παρακαλώ βοηθήστε μας".
Με αυτά τα λόγια, η μητέρα της μικρής Αγγελικής, μιλώντας στο thebest.gr, προβαίνει στην γνωστοποίηση του θέματος στα μέσα ενημέρωσης, ως ύστατη προσπάθεια να εισακουστεί η απόγνωσή της.
"Η μικρή μου κόρη κινδυνεύει να πεθάνει, επειδή οι αρμόδιοι του ΟΓΑ δεν εγκρίνουν τις πιστώσεις για την αγορά των φαρμάκων και του ειδικού γάλακτος με το οποίο πρέπει να τρέφεται η Αγγελική", αναφέρει η ίδια σε απόγνωση.
Και συνεχίζει: "Μόλις 160 παιδιά έχουν την ίδια ασθένεια σε όλο τον κόσμο. Είναι συνέχεια στο κρεβάτι. Δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, δεν κινούνται, είναι σχεδόν καταδικασμένα".
Το οικονομικό αδιέξοδο
"Κάθε μήνα χρειάζονται 1.700 ευρώ για να πάρουμε το γάλα και τα ειδικά φάρμακα. Αυτή τη στιγμή χρωστάμε 4.500 ευρώ στο φαρμακοποιό, ο οποίος μας βοηθά, αλλά και αυτός δεν μπορεί άλλο να παρέχει φάρμακα δωρεάν", εξομολογείται η κ. Ελένη στο thebest.gr.
Οι γονείς της μικρής Αγγελικής είναι μετανάστες από την Αλβανία που ζουν εδώ και πολλά χρόνια στην Πάτρα. Είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, ο οποίος υποτίθεται ότι καλύπτει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του μικρού κοριτσιού.
Ωστόσο, όπως λέει η κυρία Ελένη, διαρκώς ο ΟΓΑ καθυστερεί να πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνται και οι φαρμακοποιοί πλέον αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο φαύλο "οικονομικό" κύκλο.
Το μεγαλύτερο παράπονο της κυρίας Ελένης, είναι ότι το κράτος παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, την έχει αφήσει να παλεύει μόνη της.
"Μας είχαν υποσχεθεί πριν από δυο χρόνια, από το υπουργείο Υγείας ότι θα έκαναν τα πάντα για το παιδί μου, αλλά οι υποσχέσεις έμειναν στα χαρτιά", λέει η κυρία Ελένη.
Η οικογένεια σηκώνει το σταυρό μόνη της, αφού και άλλοι φορείς κοινωνικής προστασίας γυρίζουν την πλάτη.
"Ο σύζυγός μου είναι άνεργος, η Πρόνοια δεν δίνει κάποιο βοήθημα, γιατί είμαστε μετανάστες, ενώ από τον Δήμο Πατρέων μάς έκοψαν τη δωρεάν σίτιση", ολοκληρώνει με παράπονο η ίδια.

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki