Είναι σχεδόν αδύνατο να μην περισσέψει γαλοπούλα
στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους.
Είτε φτιάχνουμε μεγαλύτερη από ότι χρειαζόμασταν,
είτε το τραπέζι είναι γεμάτο με υπέροχα ορεκτικά
και συνοδευτικά που μας χορταίνουν,
είτε η γέμιση είναι εκπληκτική, είτε η γαλοπούλα
δε μας πετυχαίνει, είτε οι παρευρισκόμενοι
προτιμούν να αφήσουν χώρο για τα γλυκά που ακολουθούν.
Τι κάνεις λοιπόν αν σου περισσέψει γαλοπούλα.
Υπάρχουν άπειροι τρόποι να την αξιοποιήσεις
μετατρέποντας την σε σνακ και φαγητά
που μπορείς να φας τις υπόλοιπες μέρες.
Σάντουιτς
Το ψαχνό της γαλοπούλας,
κυρίως το στήθος, είναι ιδανικό για σάντουιτς. Το βάζεις σε μπαγκέτα με
μαρούλι, ντομάτα και πιπεριά, μαζί με μουστάρδα και μαγιονέζα. Μπορείς
να βάλεις και τυρί και να το ψήσεις σε τοστιέρα. Μία ακόμα εξαιρετική
εναλλακτική είναι να φτιάξεις ένα κλαμπ σάντουιτς. Στο Bletsas.gr εχω
μία συνταγή με κοτόπουλο που μπορείς να φτιάξεις και με γαλοπούλα.
No comments:
Post a Comment