Thursday 1 December 2011

Παρίστανε 15χρονη έφηβη και εκβίαζε τα θύματά του

Ένας 52χρονος από το Λονδίνο κατηγορήθηκε σε 15 μήνες φυλάκιση διότι προσπάθησε να αποπλανήσει έφηβη από το διαδίκτυο.
Ο Friary, πρώην σύμβουλος εργασίας, έπεσε στην παγίδα ενός εκβιαστή που παρίστανε 15χρονη έφηβη σε διάφορα chat rooms στο διαδίκτυο.
Οι αστυνομικοί του Hertfordshire Police διερευνούσαν την υπόθεση του Peter Simms, ο οποίος κατηγορήθηκε για εκβιασμό από το δικαστήριο του St Albans Crown με ποινή φυλάκισης 21 μηνών.
Ο Friary ήταν θύμα του εκβιαστή Simms. Στις συνομιλίες μεταξύ των δύο αντρών φαινόταν η πρόθεση του Friary να συναντηθεί με την “υποτιθέμενη” 15χρονη, με σκοπό την σεξουαλική επαφή.
Ένας υπάλληλος του τμήματος παιδικής πορνογραφίας αναφέρει ότι σε περίπτωση που η έφηβη υπήρχε στη πραγματικότητα, ο Friary δεν θα δίσταζε να διαπράξει το σοβαρό σεξουαλικό αδίκημα.
Αυτό το περιστατικό και άλλα παρόμοια θα πρέπει να υπενθυμίζουν στους έφηβους που κάνουν χρήση του διαδικτύου ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται κανέναν και ότι δεν μπορούν να ξέρουν τις προθέσεις ενός αγνώστου που συνομιλούν στα διάφορα chat rooms. 
Φυσικά, μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να διαπαιδαγωγούν σωστά τα παιδιά και να είναι δίπλα τους ώστε να έχουν ορθή “διαδικτυακή” συμπεριφορά.

Δημοσιεύθηκε από SecNews 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki