Thursday 26 April 2012

12/5: Δωρεάν σεμινάριο για εκπαιδευτικούς: Εξοικείωση
των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ 2012, ΩΡΑ 11:00π.μ.– 4:00 μ.μ.

«Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας» Σεμινάριο & Εργαστήρια
Δωρεάν
.
Συντονίστριες: Λίλα Πατρόκλου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μέλος του ΠΑ.Σ.Π.Α. (Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών), συντονίστρια λεσχών ανάγνωσης
Νατάσσα Ψαριανού, παιδαγωγός με ειδίκευση στο παιχνίδι, συντονίστρια λεσχών ανάγνωσης

Το σεμινάριο - εργαστήριο απευθύνεται σε βρεφονηπιοκόμους, νηπιαγωγούς και δασκάλους Γενικής Παιδείας. Περιλαμβάνει ενημέρωση πάνω σε θέματα αναπηρίας  (σωματικό, πνευματικό ή ψυχικό έλλειμμα – μόνιμο ή προσωρινό), προτάσεις με τρόπους δουλειάς στο σχολείο αλλά και εκτός και δύο εργαστήρια.
Στο πρώτο, θα αναγνωστεί ένα παιδικό βιβλίο που αναφέρεται στην αναπηρία. 
Η ανάγνωση του βιβλίου αποτελεί τη βάση της συζήτησης που ακολουθεί με θέμα «Οικογένεια και αναπηρία». Στο δεύτερο, η Νατάσσα Ψαριανού, θα αναφερθεί στον συνδυασμό, βιβλίου και παιχνιδιού, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας.

Δηλώσεις συμμετοχής έως: Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος,  τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: info@akademeia.gr, Facebook: Ακαδήμεια Πολιτιστικό Κέντρο (Ομάδα και fan page)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΩΝ

Η Λίλα Πατρόκλου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. ...
Έχει δημιουργήσει μαζί με την Νατάσα Ψαριανού τοπική, παιδική λέσχη ανάγνωσης, στα Άνω Ιλίσια, με την επωνυμία "Η Γειτονιά μας" και μια εφηβική λέσχη για παιδιά έως δεκατεσσάρων ετών. Συντονίζει τις δύο παιδικές λέσχες ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την παιδική λέσχη ανάγνωσης στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Συμμετέχει, στο πρόγραμμα "Χώροι πολιτισμού και πρόσβαση". Γράφει στο περιοδικό "Ορίζοντας" του ΠΑ.Σ.ΠΑ. (Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών) άρθρα για τον πολιτισμό. Κάνει σεμινάρια σε Nηπιαγωγούς και Δασκάλους, Γενικής Παιδείας με θέμα "Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας" και επισκέπτεται δημοτικά σχολεία με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για την ένταξη παιδιών με αναπηρία στην τάξη. Συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής.
Βιβλία
Η Χρυσούλα, Εκδ. Κάστωρ, Εικονογράφηση Βασίλης Παπατσαρούχας.
Τα άτακτα πλοκάμια, Εκδόσεις Κάστωρ, Εικ. Κατερίνα Χαδουλού.

Η Νατάσσα Ψαριανού , είναι παιδαγωγός με ειδίκευση στο παιχνίδι . Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα . Έχει δημιουργήσει , μαζί με την Λίλα Πατρόκλου τοπική
Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης , στα άνω Ιλίσια , με την επωνυμία ‘’ Η Γειτονιά μας ‘’
Εργάζεται σαν συντονίστρια σε Παιδικές και Εφηβικές Λέσχες Ανάγνωσης.
Συμμετέχει με εργαστήρι , που αφορά τα  ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια , στα Σεμινάρια που διοργανώνονται με θέμα
‘’ Η εξοικείωση των παιδιών μετην εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας .’’και απευθύνονται σε Νηπιαγωγούς και Δασκάλους Γενικής Παιδείας . Συμμετέχει, πάντα με κεντρικό άξονα το παιχνίδι , στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής .

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki