Tuesday 17 April 2012

Μπισκοτάκια Βουτύρου!! Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε...

Σε 15 λεπτά 
Τι χρειαζόμαστε:
  • 470 γραμμάρια βούτυρο
  • 175 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 650 γραμμάρια αλεύρι

World's Best Butter Cookies

Πως το κάνουμε:

  1. Βγάζω το βούτυρο από το ψυγείο να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
  2. Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπώ με το μίξερ πολύ καλά για περίπου 5-10 λεπτά.
  3. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα.
  4. Προσθέτω το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα το οποίο θα κολλάει.
  5. Βάζω το μείγμα σε κορνέ.
  6. Φτιάχνω τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Ψήνω στους 160 με 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν ελαφρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Παραλλαγές:

  1. Βουτώ την άκρη του μπισκότου αφού ψηθεί σε λιωμένη κουβερτούρα και αραδιάζω σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα.
  2. Φτιάχνω μπισκότα γεμιστά βάζοντας μαρμελάδα ανάμεσα σε δυο μπισκότα ώστε να κολλήσουν.
  3. Βουτώ την άκρη του μπισκότου σε λίγη ζεστή μαρμελάδα και στη συνέχεια σε καβουρδισμένο αμύγδαλο.

2 comments:

  1. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ , ΑΠΛΟ & ΓΡΗΓΟΡΟ!!

    ReplyDelete
  2. Αν είναι της Μανούλας τότε είναι σίγουρα τέλεια τα μπισκοτάκια!!!

    Administrator,
    Greek Food Shop

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki