Thursday 31 May 2012

Παιδική φτώχεια στην Ελλάδα

Σοκάρουν τα στοιχεία της έκθεσης του Κέντρου Ερευνών Innocenti της UNICEF, για την παιδική φτώχεια και τις στερήσεις των παιδιών σε όλο τον βιομηχανικό κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 17,2% των παιδιών στην Ελλάδα στερούνται βασικά αγαθά.

Στον πίνακα της έρευνας για την παιδική φτώχεια
η Ελλάδα είναι 6η ανάμεσα στις 35 οικονομικά
αναπτυγμένες χώρες, με ποσοστό 16%.
Περίπου 13 εκατομμύρια παιδιά... στην Ευρωπαϊκή Ένωση (συν Νορβηγία και Ισλανδία) στερούνται βασικά αγαθά απαραίτητα για την ανάπτυξή τους. Ταυτόχρονα, 30 εκατομμύρια παιδιά σε ένα σύνολο 35 χωρών με αναπτυγμένες οικονομίες - ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
Στον πίνακα της έρευνας για την παιδική φτώχεια η Ελλάδα είναι 6η ανάμεσα στις 35 οικονομικά αναπτυγμένες χώρες, με ποσοστό 16%.
Εξετάζοντας τον δείκτη παιδικής αποστέρησης των χωρών το ποσοστό των παιδιών στην Ελλάδα που στερούνται δύο ή και περισσότερο αγαθά για τη χώρα μας είναι 17,2%.
Εξετάζοντας τα ποσοστά παιδικής αποστέρησης σε επιλεγμένες κοινωνικές ομάδες, στις μονογονεϊκές οικογένειες (από 17,2%) αυξάνουν σε 24,3%, στις οικογένειες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο γονέων σε 50,8%.
Την ίδια στιγμή, η χώρα μας κατέχει θλιβερή πρωτιά στην παιδική αποστέρηση σε οικογένειες μεταναστών με ποσοστό σε 42,2%.
Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ 


No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki