Sunday 20 May 2012

Δημιουργήστε διασκεδάζοντας online μαζί με τα παιδιά σας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ!  
Αν έχετε πιτσιρίκια, αυτός ο ιστότοπος θα σας φανεί σωτήριος! Παρακολουθήστε δεκάδες καλλιτέχνες να δημιουργούν και αντιγράψτε ό,τι σας κάνει εντύπωση.

Είμαι ο Ροζ Ιππότης, ο βιβλιοθηκονόμος
του Ιπτάμενου Κάστρου.
Μπορείτε να κατασκευάσετε τα δικά σας εικονογραφημένα βιβλιαράκια με ιστορίες, να φτιάξετε ανθρωπάκια και ζωάκια από ζυμάρι, να ζωγραφίσετε, να σχεδιάσετε τα δικά σας κοσμήματα κι ένα σωρό ακόμα δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα μικρά σας απασχολημένα και χαρούμενα! Το καλύτερο: οι προτάσεις ανανεώνονται συχνότατα.
Μικρές ιστορίες
Τα πιτσιρίκια τρελαίνονται για ιστορίες. Ιδιαίτερα όταν οι ιστορίες δεν είναι οι κλασικές και «τυποποιημένες», αλλά προέρχονται από τη δική σας (και τη δική τους) φαντασία. Το http://storybird.com είναι ένας ιστότοπος που σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε τα δικά σας παραμύθια, τις δικές σας μικρές ιστορίες και να τις απολαμβάνετε με την οικογένειά σας. Αφού συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής, διαδικασία που είναι σύντομη και δωρεάν, επιλέγετε τα καρτούν που θέλετε να εικονογραφήσουν το παραμύθι σας, προσθέτετε το κείμενο και έτοιμο το προσωπικό σας δημιούργημα. Στη διαδικασία μπορούν να σας βοηθήσουν φυσικά και τα παιδιά, βάζοντας τις δικές τους πινελιές. Αν πάλι τα καμάρια σας είναι μεγαλύτερα σε ηλικία, προτείνετέ τους το site για να το χρησιμοποιούν μόνα τους. Θα το αγαπήσετε.  
ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ  
Για παιδιά! 
«Το κλεμμένο άρωμα», «Το μαγικό μήλο», «Η πανέξυπνη μαϊμού» και δεκάδες ακόμα ιστοριούλες για παιδιά σάς περιμένουν στο www.storycove.com. Το site έχει οπτικοποιημένες ιστορίες στα αγγλικά, ιδανικές για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, που μαθαίνουν λέξεις, γραμματική, συντακτικό και ιδιωματισμούς εύκολα και χωρίς «δασκαλίστικες» μεθόδους. Μπορείτε να δείτε μαζί με τα παιδιά σας όποια ιστορία επιλέξετε και μετά να κάνετε τις προτεινόμενες δραστηριότητες. Το μόνο που απαιτείται είναι να εγγραφείτε μέλος, διαδικασία δευτερολέπτων που είναι εντελώς δωρεάν. Στη συνέχεια έχετε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό του site. Και μπορείτε να επιλέξετε παραμύθια από κάθε γωνιά του πλανήτη!


Ιπτάμενο κάστρο
ΒΑΛΤΕ τα πιτσιρίκια σας στον μαγικό κόσμο του ιπτάμενου κάστρου! Ενός κάστρου παραμυθιών και γνώσης, που θα βρείτε στο Διαδίκτυο και θα σας ταξιδέψει σε τοποθεσίες φαντασίας και ονείρου. 
Μπείτε στο www.iptamenokastro.gr και περιηγηθείτε στη στοά των λέξεων, στη στοά των γνώσεων, των ιδεών και των υπολογισμών, γνωρίστε τον χάρτινο ιππότη και τις ιστορίες του, ακολουθήστε στην κουζίνα τον ιππότη μάγειρο, γίνετε φίλοι με τη Μελανόμορφη, τη νεράιδα υπεύθυνη του τυπογραφείου του κάστρου και μάθετε δίπλα τις δύο αμαζόνες. Ακόμα, δείτε βιντεάκια και διασκεδάστε με τα παραμύθια που έχουν να διηγηθούν οι κάτοικοι του κάστρου! Ένα ιδιαίτερο e-δώρο για τα μικρά και τα μεγαλύτερα καμάρια σας!
«Ένας κόσμος δημιουργίας και για τα παιδιά» Χόμπι δημιουργικό, με άμεσες αναφορές στην ιστορία και πληθώρα ερευνητικών διαστάσεων, μια ιδανική διέξοδος για παιδιά και εφήβους είναι ο μοντελισμός

Για παιδιά
ΜΙΑ φορά και έναν καιρό τα παραμύθια -γνωστά και άγνωστα από όλο τον κόσμο- βρήκαν τη δική τους γωνιά στο Διαδίκτυο. Το «χρυσόψαρο», «Η αλεπού και ο λέλεκας», «Ο γέρος και τα τρία αδέλφια» είναι μόνο μερικά απ' όσα περιέχει η συγκεκριμένη ενότητα της ιστοσελίδας www.paidika.gr. Οι θρύλοι, οι παραδόσεις, τα έθιμα, τα σοφά λόγια, οι παροιμίες και τα γνωμικά, τα αινίγματα και οι γλωσσοδέτες, τα νανουρίσματα είναι μόνο μερικά απ' όσα έχουν συγκεντρώσει οι διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας με σκοπό να «διαδοθούν στις επόμενες γενιές». Η ενότητα ζωγραφικής με υποκατηγορίες για ό,τι αγαπά περισσότερο το βλαστάρι σας. Εκπαιδευτικό υλικό, δωρεάν e-βιβλία και πολλές δραστηριότητες (Καραγκιόζης, χαρτοκοπτική, σκιές χεριών, παζλ) και άλλα πολλά περιέχονται στον ιστότοπο. Κάντε κλικ. 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki